maandag 6 maart 2023

Makkelijker afval aanbieden dankzij Mijn Burgerprofiel

Elk gezin in Limburg en Diest ontvangt jaarlijks een papieren afvalkalender waarin staat op welke dag ze hun afval kunnen aanbieden voor de huis-aan-huisophaling. Ook op de website van Limburg.net is deze data terug te vinden. Dankzij een samenwerking met de Vlaamse overheid kunnen alle inwoners van Limburg en Diest deze informatie nu ook eenvoudig online vinden in ‘Mijn Burgerprofiel’ en naar keuze automatische waarschuwingen instellen om niet te vergeten hun afval tijdig buiten te zetten.

Vergeet nooit meer uw afval buiten te zetten
Elk jaar ontvangen meer dan 390.000 gezinnen in Limburg en Diest een papieren afvalkalender. Omdat er steeds meer vraag komt naar digitale dienstverlening zette Limburg.net al enige tijd de koers richting meer digitalisering in. Limburg.net lanceerde in 2018 reeds mijn.limburg.net. Via deze persoonlijke klantenzone kunnen inwoners van Limburg en Diest al hun persoonlijke afvaldata online terugvinden. Ze kunnen er ook hun persoonlijke afvalkalender raadplegen en downloaden om hem te integreren in hun eigen online kalender. Ook via bepaalde apps van steden en gemeenten is deze informatie reeds digitaal beschikbaar.

Om verder te bouwen richting digitalisering ging Limburg.net ook het gesprek aan met Mijn Burgerprofiel. Mijn Burgerprofiel is het platform van de Vlaamse overheid dat alle officiële gegevens en overheidsadministratie verzamelt. Dankzij een gebruiksvriendelijke website en app zijn deze gegevens altijd beschikbaar wanneer u ze nodig hebt. Dankzij een integratie van de afvalkalender in de app van Mijn Burgerprofiel kunnen nu alle Limburgers en Diestenaren hun afvalkalender in de app raadplegen en alerts instellen op een door hen gekozen moment.
Zo hoeven ze zelf niet meer te denken aan het buitenzetten van hun afval maar waarschuwt hun smartphone hen voor elke ophaling.

Mijn.limburg.net integratie in Mijn Burgerprofiel
Naast een integratie van de afvalkalender bekijkt Limburg.net samen met Mijn Burgerprofiel of ook alle andere afvaldata geïntegreerd kunnen worden in de app. Verder zal het in de toekomst ook mogelijk zijn om een digitale voorkeur aan te geven zodat mensen die daarvoor kiezen enkel nog digitale communicatie ontvangen en er dus heel wat papier uitgespaard wordt.
Mijnburgerprofiel.be Stapsgewijs aanmelden op Mijn Burgerprofiel