vrijdag 17 maart 2023

Brugrenovatie aan Klaverblad Lummen van 20 maart tot einde mei

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat één van de bruggen op het verkeersknooppunt in Lummen renoveren. Het gaat om de brug die het verkeer op de E313 komende uit Antwerpen naar de E314 richting Genk/Aken leidt. De waterdichting, dienstpaden en asfaltlaag worden er vernieuwd.

Het brugdek in de verkeerslus E313 naar E314 in Lummen wordt gedeeltelijk gerenoveerd. De waterdichting wordt vernieuwd om waterinsijpeling, en zo op langere termijn betonrot, te voorkomen. Een nieuwe asfaltlaag zal de stabiliteit van het wegdek op de brug verhogen. Voor gemotoriseerd verkeer resulteert dat in meer veiligheid en een beter rijcomfort.

Fase 1: Werken aan dienstpad links (± 3 weken vanaf 20 maart 2023) In deze fase worden er eerst afbraakwerken aan het dienstpad aan de linkerzijde uitgevoerd. De vangrails, watergreppel, het dienstpad en de waterdichting worden verwijderd om vervolgens de waterdichting en het dienstpad te kunnen vernieuwen. Na de werkzaamheden worden de vangrails en verlichting teruggeplaatst. Fase 2: Werken aan dienstpad rechts (± 3 weken vanaf midden april 2023)

In de tweede fase, die start na afronding van fase één, worden er afbraakwerken aan het dienstpad aan de rechterzijde uitgevoerd. De vangrails, een gedeelte van de wegverharding, het dienstpad en de waterdichting worden verwijderd om vervolgens de waterdichting en het dienstpad te kunnen vernieuwen. De vangrails en verlichting worden nadien teruggeplaatst. Fase 3: Asfaltwerken brug (tijdens verlengd weekend van 18 t.e.m. 21 mei)

Na de werken aan de dienstpaden, worden de resterende wegverharding en bestaande waterdichting op het volledige brugdek verwijderd. Vervolgens wordt er een nieuwe waterdichting, beschermlaag, brugvoeg, wegverharding, watergreppel en belijning geplaatst. Ook de compoundvoegen onder de bovenbruggen worden vervangen. In het verlengde van de brug, wordt de asfalt ook nog plaatselijk vernieuwd. Deze werken worden uitgevoerd van 18 t.e.m. 21 mei.
KLIK HIER om het hele artikel van Het Agentschap Wegen en Verkeer te lezen