vrijdag 10 maart 2023

5 maart wandeldag bij hondenclub “Onze trouwe vriend “ Heusden-ZolderEen 60-tal moedige wandelaars hebben zich niet laten afschrikken door de onheilspellende weersvoorspellingen. Wandelaars uit alle hoeken van Vlaanderen. Zij zakten af naar het Helzold stadion waar het vertrek plaatsvond van de jaarlijkse wandeling die de plaatselijke hondenclub OTV elk voorjaar inricht. 
En de aanwezigen, ze hadden nog maar eens gelijk,. Op uitzondering van een enkele verdwaalde regendruppel hielden we het de ganse namiddag droog en zelfs het zonnetje kwam heel even aan het venster kijken. Clublid Stijn Fransen had er weer een erezaak van gemaakt om 2 mooie routes uit te stippelen doorheen de Mangelbeekvallei. Een route van 5 km en voor de “ die hards “ eentje van 10 km. Er kon gewandeld worden met of zonder hond dus het moest ook voor baasje en hond zo aangenaam mogelijk zijn. 

Van de wandelaars zelf kregen we achteraf enkel en alleen maar lovende woorden voor de mooie wandeling doorheen dit prachtige natuurgebied en de duidelijke weg aanduidingen. De hondjes hadden ook niet onmiddellijk klachten over het traject en gaven eveneens een voldane indruk. 

Na de wandeling stonden er in het aangenaam warme clubhuis voor elke ingeschreven wandelaar 2 gratis pannenkoeken te wachten. Natuurlijk waren er voor alle gezellen en toeschouwers ook pannenkoeken of een boterham met spek verkrijgbaar. Om dit alles door te spoelen was er ook een heel assortiment drank verkrijgbaar. Het is algemeen geweten dat wie in OTV op bezoek komt niet met honger of dorst naar huis moet. 

Omstreeks 19:00 h waren alle wandelaars binnen en was iedereen verzadigd van eten en drinken.
OP 3 juni hebben we in het Helzoldstadion onze volgende manifestatie, onze honden tentoonstelling voor Duitse herders. en bij deze nodigen we iedereen alvast uit om een kijkje te komen nemen. Het bestuur van OTV Heusden. Dank aan Rinus Bastiaansen voor verslag en foto