dinsdag 14 februari 2023

Soepverkoop tvv de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië

Basisscholen De Schans en de Luchtballon organiseren op dinsdag 14 februari een soepverkoop t.v.v. de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syriing in Turkije en Syrië. 

De tragedische gebeurtenis in beide landen laat de leerkrachten en ouders van beide scholen niet onberoerd. Met deze soepverkoop willen ze ook hun bijdrage leveren aan de wereldwijde hulp dat aan beide landen wordt geboden.
 
Op dinsdag zal er eerst een soepverkoop zijn op De Schans (Schansstraat 137) om 12u. Om 13u kan u op De Luchtballon (Kortstraat 19) genieten van een lekkere soep. Turkse soep gemaakt door de ouders. Prijs is 1 euro. Daarnaast is een vrije bijdrage op het rekeningnummer van de Vriendenkring Schans-Luchtballon ook mogelijk. Dit kan op het rekeningnummer BE46 0688 9213 9036 met vermelding ‘Aardbeving Turkije-Syrië’. Niet enkel ouders en leerlingen maar alle inwoners van Heusden-Zolder zijn welkom om aan te schuiven. Een warme oproep dus voor wie op de dag van de liefde zijn liefdevolle hart wil tonen en verwarmen met een lekkere tas soep.

UPDATE 14 februari 2023 omstreeks 06 uur

Ter nagedachtenis van de slachtoffers in Turkije en Syrië gaan de leerkrachten en directie van Basisscholen De Schans en De Luchtballon op dinsdag 14 februari een boom planten. Valentijnsdag is de dag van de liefde. Een ideaal moment om onze liefde voor de mensheid alsook voor de slachtoffers te tonen. Er zal ook een gedenkplaat worden geplaatst voor de volgende generatie leerlingen.

Om 10.30 zal de eerste boom geplant worden in de voortuin van BS De Schans, Schansstraat 137, 3550 Heusden-Zolder.
Om 14u30 zal er een tweede boom geplant worden in BS De Luchtballon, Kortstraat 19, 3550 Heusden-Zolder.
Hierbij nodigen we alle ouders, oud-leerlingen en buren uit om samen dit gedenkmoment te delen.