woensdag 18 januari 2023

Speluurtjes in VKS Pagadder


Wij zijn 2023 alvast spetterend gestart. In alle klassen werd er samen geklonken op het nieuwe jaar! Ook dit jaar komen er weer andere klassen aan de beurt waar speluurtjes georganiseerd worden. De ouders kunnen telkens kiezen uit 4 momenten om samen met hun kleuter in de klas een spel te spelen. Met een tasje koffie verwelkomen we de ouders en worden de verschillende spelletjes uitgelegd. Deze spelletjes worden ook even onderling gespeeld met het nodige plezier! 

Aan de hand van allerlei tips trekken we dan met alle spelletjes naar de klas. Daar wachten de kleuters vol ongeduld op hun mama of papa om samen enkele gezelschapsspellen te spelen, in groepjes van 4 of 5 kleuters. Dit gegeven schept een fijne band met ouders en kleuters. Na verschillende spelletjes en veel plezier komen de ouders met heel wat ervaringen terug in het koffielokaal. Alle bevindingen en ervaringen worden onderling uitgewisseld. 

We horen dan ook vaak de ouders zeggen: “Chapeau, hoe doen jullie dat een hele dag met al die kleuters.” Al deze spelen zitten in een spelkoffer of spelrugzakje. Wij kijken er alvast naar uit om deze spelkoffers mee te geven aan de kleuters zodat er thuis ook al spelend geleerd kan worden. (Verslag + foto’s: juf Hilde, juf Eline en juf Laura).