donderdag 19 januari 2023

Atleten van Meylandt AC blinken weer uit.

Voorbije zondag namen verschillende atleten van Meylandt AC een onderafdeling van Looise AV deel aan het Limburgs kampioenschap veldlopen te St.Truiden.
Roos Lenaerts liet zich niet doen op het modderig en sompig parcour en werd knap tweede bij de pupillen en veroverde zo Zilver. Arne Wilssens hield woord en ging er volle 200% voor ondanks dat hij nog maar pas van dit seizoen met atletiek bezig is werd hij knap derde bij de pup. mannen en ging zo met Brons aan de haal.
Lise Huys die reeds het ganse veldloopseizoen domineerde liep autoritair naar Goud bij de miniemen en belande zo op het hoogste podium. In dezelfde reeks liep Annabel Schaekers ook naar een mooie 16de plaats in de drukke bezetting.
Bij de miniemen mannen hiel ook Siebe Hamaekers woord, hij had zich voorgenomen om beter te doen als zijn vorige wedstrijd. Na een tijdje niet te hebben mogen lopen was hij druk bezig om de draad weer teug op te nemen. Het nat en plasrijke parcours deerde hem ook niet en hij eindigde op een verdienstelijk 16de plaats.
Daarna was het de beurt aan Lio Ramaekers, omwille van haar drukke sportieveprogramma werd pas vrijdag beslist om deel te nemen. De opdracht was duidelijk net als de voorbije wedstrijden de controle behouden en in de tweede helft toeslaan. Dit deed ze met verve maar ze moest op het einde toch nog even versnellen om de Limburgse titel veilig te stellen. Net als Lise domineert ze al het ganse seizoen maar dan bij de cadetten. Voor beide wachten nog enkele belangrijke wedstrijden zoals deelname aan de crosscup, het veilig stellen van de eindzege in het LCC criterium en het BK veldlopen in Brussel.
Nadat de jeugd het parcours omgeploegd hadden mocht Maarten Paulissen (een van de trainers) het veld in duiken. Ook hij trotseerde de vele waterplassen, modderige stroken en de ondergelopen weilanden en eindige zo op de 8ste plaats bij de masters. Weeral een knap staalde van al onze wedstrijdatleten die deelnamen aan dit wel erg nat PK veldlopen. Extra leuk was dat Looise AV weer de grote slokop was met 18 gouden, 5 zilveren en 6 bronzen medailles.
Met dank aan Marc Hermans