dinsdag 22 november 2022

HET NIEUWSTEDELIJK

'Vrede, liefde & vrijheid' van Stijn Devillé
Michaël Pas, Prince K. Appiah en Clara Cleymans duiken in de huid van drie mensen die elkaar ontmoeten in de marge van de onderhandelingen van het Verdrag van Versailles. Ze ontmoeten elkaar in een hotellobby in Parijs. De grote oorlog is net achter de rug, de sfeer is uitgelaten: de twenties staan ready to roar.

De jonge, briljante econoom John Maynard Keynes - openlijk bisexueel in een tijd dat dat nog strafbaar was - is één van de onderhandelaars. Op een nacht valt hij voor de charmes van Lydia Lopokova, een ballerina van de Ballets Russes die in hetzelfde hotel logeert. Zij houdt een Afrikaanse man in het hotel voor een bediende. Die blijkt echter Charles D.B. King te zijn, gezant van Liberia, het enige vrije Afrikaanse land. King is dan ook de enige zwarte onderhandelaar op het congres.

Er ontspint zich een onwaarschijnlijk boeiend en vaak sensueel gesprek over vrijheid, liefde en vrede. Het is vooral de vrijheid waar ze alle drie naar op zoek schijnen te zijn. Stijn Devillé regisseert dit fenomenaal stuk en de muziek is van Geert Waegeman.  www.nieuwstedelijk.be
dinsdag 22.11.2022 schouwburg 20u15 €21 kassa €18 vvk €15 vriendenpas