maandag 8 augustus 2022

Persbericht PZ H|Z => verslag vaststellingen dit weekend

8 overtredingen lawaai door uitlaat
Over het hele weekend hebben wij opnieuw extra patrouilles ingezet tegen de overlast door overtreders in het verkeer en lawaaierige uitlaten.
In tot aal hebben wij 619 mensen laten blazen op locaties in de hele gemeente. 1 bestuurder heeft alarm geblazen en moest 3 uur wachten, 4 anderen hebben positief geblazen en moesten 6 uur aan de kant wachten. 1 van die 4 bestuurders heeft geen vast adres in Belgiƫ en diende ter plaatse de boete van 1269,06 Euro te betalen. De snelheidsmeter is ook ingezet en in totaal werden 8 locaties gekozen en werden zaterdag 1366 voertuigen op hun snelheid gecontroleerd waarbij 103 bestuurders betrapt werden op te snel rijden (7,5%). Zondag werden 1720 bestuurders gecontroleerd en werden 232 voertuigen op te snel rijden betrapt (13,48%). Opvallend was dat in de St Jobstraat 1 op 4 te snel reed.
Op de Koolmijnlaan en nabije omgeving hebben we opnieuw 8 boetes uitgeschreven voor overdreven lawaai van de voertuigen, meer bepaald door de uitlaat. Bijkomend werden twee voertuigen geverbaliseerd voor het inhalen over het fietspad.
Verder hebben we nog kunnen vaststellen dat
- 27 bestuurders hun gsm gebruikten achter het stuur
- 1 bestuurder zijn snelheid niet aanpaste aan de situatie
- 2 motorbestuurders niet de gepaste veiligheidskledij droegen of valhelm
- 2 voertuigen niet in orde waren met de nummerplaten
- 1 voertuig niet in orde was met de ladingzekering
- 3 bestuurders geen gordel droegen en nog een laatste een kind op het dashboard vervoerde