vrijdag 12 augustus 2022

Laatste DODENTOCHT voor IE Limburg


Dit jaar zal IE Limburg voor een laatste maal deelnemen aan de Dodentocht.
Zo hebben vele dodentochtstappers zich 7 jaar lang ingezet voor IE LIMBURG. Dit jaar zullen er 6 moedige stappers uit Heusden-Zolder meedoen. De peters waren Stefan Everts & Marc Wauters. Annalisa zegt me ik heb mij 32 jaar meer dan 100% ingezet voor de vereniging IE Limburg. Nu is het moment aangekomen om IE Limburg los te laten. De werking van IE in Limburg wordt ook niet verdergezet. Mede door Corona werd het einde van IE Limburg allemaal versneld.

Gisteren 09 augustus tijdens het info moment waren het inderdaad allemaal mooie, dankbare reacties op de begeleiding voor/tijdens en na de Dodentocht , waar we elk jaar wij met veel liefde voor gezorgd hebben. Daar komt na deze 53ste DODENTOCHT een einde aan. Laat ons hopen dat deze laatste tocht voor IE Limburg voor iedereen fijn en sfeervol gaat zijn zodat we samen nog eens kunnen genieten na het afzien. (foto rechts zie je Annalisa die al die jaren alles zo mooi uitwerkte en regelde).

De mooiste editie voor Annalisa Poddighe was het eerste jaar in 2014, dit was meteen ook de moeilijkste voor de stappers door het vele regen. Slechts iets meer van de helft van de deelnemers heeft dat jaar de Dodentocht uitgewandeld.

Deze DODENtocht zullen de moedige stappers voor een laatste maal onder de vleugels van IE Limburg aan de start in Bornem verschijnen, weliswaar zonder dat zij gesponsord worden. Gewoon die laatste maal beleven.
De 6 stappers uit Heusden-Zolder zullen we in de komende uren één voor één aan jullie voorstellen waarin zij antwoorden gaven op onze gestelde vragen.
Toch nog voor de laatste maal meegeven waar IE Limburg het voor deed.
IE,( Infantiele Encefalopatie ), Hersenverlamming bij jongeren. Deze vereniging organiseert ieder jaar een vakantie voor gezinnen met een gehandicapt kind. Het doel van deze vakantie is enerzijds om de ouders tijdens deze week te ontlasten van de zware taak die ze dag in , dag uit hebben voor hun gehandicapt kind en anderzijds om de gehandicapte kinderen samen met hun broers en zus een onvergetelijke week te bezorgen. De vrijwillige begeleiders zorgen voor leuke activiteiten en uitstappen voor onze kinderen. De ouders genieten overdag van een speciaal voor hun opgemaakt programma. Om dit allemaal te bekostigen, worden er tal van activiteiten gedaan zoals meewerken op Pukkelpop, eetdagen, Dodentocht en zo veel meer.
DANK U ANNALISA om dit zoveel jaren met veel liefde gedaan te hebben.
Dank aan Frederique Jamart voor deze foto's