zondag 3 juli 2022

Lentefeest vzw Blauwe Wijk 2022

Een mooie dag, met opnieuw, stralende mensen. De bewoners van De Blauwe Wijk mochten weer samenkomen voor hun jaarlijks Lentefeest. Na een paar jaar uitstel, deed het weerzien eens zo goed. Traditioneel gaat hun evenement door in ‘Het Woutershof’, maar omdat daar nog drukke werkzaamheden bezigheden zijn, moest hun VZW nu uitwijken naar de Daltonschool.

Blauwe Wijk vzw, had geen enkele moeite gespaard. Hun kinderen werden nu extra verwend met de aanwezige speeltuin van de school, opgevuld met traditionele Vlaamse kermis spelen én springkasteel. Voor hun ouders en grootouders was het aangenaam vertoeven in een grote overkapping, wat de nodige verkoeling zorgde. Ze genoten van de zelfgemaakte Sangria en warme broodjes. Lichte kleinkunst zorgde voor een gemoedelijke sfeer. Zodat een babbeltje na al die Corona heisa, goed tot zijn recht kwam. Zelfs de plaatselijke nieuwe fietsenmaker Maxim, zorgde voor een muzikale omlijsting wat voor verbazing zorgde bij al de buren.

De opkomst was boeiend. Allemaal blij…dat het weer mocht! Mag!! En dat het door een energieke vzw én vrijwilligers van hun wijk komt. Zij gaan met dit klein succesje alweer genoeg energie getankt hebben, om in het najaar de kinderen weer te voorzien van mooi speelgoed bij hun jaarlijks Sinterklaasfeest. Een tankbeurt waar je niet van achterover valt van wat het kost.

De aanwezigen van hun Lentefeest kregen alweer veel waar voor hun geld. Hun nieuwe sponsor Zakenkantoor Postelmans-Smolders zorgden voor een nieuwe frisse wind in hun vzw. Wat weer vele glimlachen gaat toveren, op kleine én grote gezichtjes, in hun vzw toekomst. Uiteindelijk is dat de drijfveer van Blauwe Wijk vzw. Dit Lentefeest mag alvast aangevinkt, én herinnerd worden als super geslaagd! Een dikke proficiat aan alle vrijwilligers en hun inzet voor hun buren. Met dank an Tony Sempels voor verslaggeving en foto's