zondag 3 juli 2022

Kom op tegen Kanker-wandelpad in de Vallei van de Zwarte Beek

Vanuit het bezoekerscentrum kan je nu genieten van een extra wandelpad. Kom op tegen Kanker lanceert, in samenwerking met Natuurpunt, een Kom op tegen Kanker-wandelpad in de Vallei de Zwarte Beek.  Ook in de andere Vlaamse provincies zal er een wandelpad komen.  

Wandelen is gezond voor lichaam en geest en verlaagt het risico op bepaalde types kanker. Kom op tegen Kanker wil iedereen de mogelijkheid geven om afstand te nemen en weer op te laden in de natuur.  Wandelen verbetert het dagelijkse functioneren en welzijn, helpt om een behandeling (bijvoorbeeld chemotherapie) vol te houden, bevordert het herstelproces en vermindert de kans op herval.

Kom op tegen kanker en Natuurpunt willen een gezonde levensstijl promoten en iedereen stimuleren om ook na corona te blijven wandelen in de natuur. Een groene omgeving werkt stressverlagend en stimuleert productiviteit en creativiteit. Wandelen in de natuur is een laagdrempelige manier van bewegen die goed is voor iedereen, ook voor wie ziek is.

  Het wandelpad in de Vallei van de Zwarte Beek is 3,5 km lang. Halverwege de wandeling staat een totempaal met een gedicht van Mustafa Kör die het gedicht speciaal voor het wandelpad schreef.  Hij was ooit stadsdichter van Genk en is in 2022 en 2023 de Dichter des Vaderlands.