zondag 12 juni 2022

Tentoonstelling Midzomernachtdroom, een warme samenwerking


De voorbije maanden gingen 16 kinderen van het Berenhuis en een aantal zorggebruikers creatief aan de slag in DAC, het dynamisch activiteitencentrum in Heusden. De kunstenaars van Artikel 27 namen hen op sleeptouw en lieten hen proeven van verschillende kunstvormen. Van 12 tot 26 juni is het resultaat van deze warme samenwerking te zien op de tentoonstelling Midzomernachtdroom in de Kleuterweg in Heusden.

Sanne Swijsen: “We waren nog maar net van start gegaan in DAC toen dit project op onze weg kwam. Wat een geschenk! Het Berenhuis, Artikel 27 en DAC zijn gelijkgestemd want we willen allemaal grenzen verleggen en drempels verlagen.” Gerlinde Gilissen: “En hoe tof dat we dan ook nog buren zijn. Dat biedt alleen maar kansen voor de toekomst.” Sanne: “Het is onze overtuiging dat mensen zien hoeveel ze op elkaar lijken wanneer ze een passie of een interesse delen. Tijdens de workshops hebben we met eigen ogen gezien dat dat 100% waar is. Geen eilandjes, geen ongemakkelijke stiltes maar gewoon één vrolijke bende, gezellig samen aan de slag.” Gerlinde: “We hebben de deelnemers inderdaad zien openbloeien. En nu kijken ze allemaal even hard uit naar de opening van de tentoonstelling want die is natuurlijk de kers op de taart. We zijn trots op het resultaat en hopen dan ook heel veel mensen te mogen verwelkomen. De opbrengst gaat naar het zomerprogramma van DAC en het Berenhuis.”


De kunstenaars van Artikel 27
- Zjeeke Polleunis - keramiek en porselein
- Marijke Henkens - handgeschept papier
- Jean Stuyck - lijnetsen
- Frieda Geybels - keramiek
- Herwig Nulens - installaties met speciale technieken
- Christa Claessens & Luc Meekers – fotografie

De Gastkunstenaars
- Goedele De Mey
- Stefan Vanlangendonck
- Christine Morren
- Pieter Bas
- Ilse Lambrichts
- Mieke Tambuyzer
DAC is een nieuw dagcentrum, gelegen in Kapellehof (Kapelstraat 1A) in het centrum van Heusden. Ook Atelier Idee, de geschenkwinkel van ’t Weyerke, is hier gevestigd. Iedereen is hier welkom om deel te nemen aan workshops en activiteiten. http://www.dac-heusden.be/ Het Berenhuis is een organisatie van Art 27 vzw, geïnspireerd op artikel 27 van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens dat zegt: ‘Iedereen heeft het recht om te genieten van kunst en cultuur en deel te nemen aan het culturele leven van een gemeenschap.’ https://www.ikzagtweeberen.com/about
Met veel dank aan David Amgad voor de mooie foto's