maandag 20 juni 2022

Persbericht PZ H|Z => 7 PV’s geluidsoverlast uitlaten


 Afgelopen zaterdag hebben wij een verkeersactie gehouden in Heusden-Zolder naar aanleiding van verschillende klachten van onverantwoord rijgedrag en geluidsoverlast. We hebben met verschillende patrouilles gereden en konden vaststellen dat - 3 bestuurders onverantwoord rijgedrag vertoonden op de Koolmijnlaan
- Bijkomend krijgt 1 van deze 3 nog bijkomend het niet houden van een veiligheisafstand (bumperen)
- 3 bestuurders op een gevaarlijke manier hun inhaalmanoeuvre uitvoerden
- 4 bestuurders geen gordel droegen
- 13 bestuurders gebruik maakten van de gsm tijdens het rijden
- 4 voertuigen fout geparkeerd stonden, waaronder op het fietspad en trottoir
- 1 voertuig ontving een waarschuwing om zich aan te bieden bij de keuring
- 1 bestuurder had teveel gedronken en moest zijn rijbewijs 6 uur inleveren

Zondag hebben we nog een tuning-evenement begeleid op het Schachtplein. Dit is zeer vlot verlopen en de organisatie had alles in goede banen geleid. Er zijn geen gevaarlijke of onverantwoorde rijgedragingen vastgesteld.
Er zijn bij onze diensten ook geen meldingen binnen gekomen van overdreven lawaai van geluidsinstallaties of van het onverantwoord gasgeven met de auto in stilstand. Op de in- en uitvalswegen zijn er evenwel enkele voertuigen aan de kant gehaald en gecontroleerd op hun keuring. Er zijn in totaal 3 processen-verbaal opgesteld voor tuningonderdelen die niet door de beugel kunnen en een direct gevaar opleveren voor de andere weggebruikers. Over het hele weekend zijn 154 ademtesten afgenomen waarbij slechts 1 bestuurder positief heeft geblazen. Alle deelnemers van het tuningevenement hebben Safe geblazen.