maandag 27 juni 2022

nieuws uit GBS Beekbeemden


In maart 2022 hebben onze leerlingen van de lagere school GBS Beekbeemden tijdens een interlevensbeschouwelijk project gewerkt rond het thema “solidariteit”.
Als afsluiter van het project hebben we een sponsorloop georganiseerd waar alle leerlingen, van kleuters tot 6e leerjaar, hun beste beentje hebben voorgezet en meegelopen hebben om zich te engageren voor het goede doel. Samen met de leerlingen, hun familie en vrienden hebben we een prachtig bedrag kunnen inzamelen.

We kozen voor Sint-Vincentius, omdat we op deze manier heel wat gezinnen kunnen helpen. Zowel Oekraïense gezinnen als andere gezinnen in Zolder die onze steun goed kunnen gebruiken.

In overleg met Sint-Vincentius (Zolder) hebben we fietstassen en winkeltrolleys aangekocht, omdat deze momenteel nodig zijn.

Als school willen we net iets meer doen voor de Oekraïense kinderen in Zolder, daarom hebben we als kers op de taart voor hen een gratis inkomticket voor de binnenspeeltuin Tarzan en Jane kunnen aankopen. Op deze manier werken we samen mee aan de integratie van deze kinderen.

Tijdens onze slotviering hebben we de aangekochte goederen en het resterende bedrag kunnen overhandigen aan Sint-Vincentius (Zolder).
Wij, het hele leerkrachtenteam van GBS Beekbeemden zijn bijzonder fier op onze leerlingen, zij hebben hun steentje bijgedragen aan een wereld waar we kunnen samenleven in diversiteit, waar iedereen welkom is! Met dank aan Heidi Vanluyd