maandag 27 juni 2022

Het kermisweekend in woord en beeld


Het kermisweekend zit er al weer op voor een jaar.
Zaterdag om 18uur werd het kermis weekend op een (plechtige) manier geopend door de burgemeester en zijn schepenen van feestelijkheden en middenstand. Het lint werd doorgeknipt in het bijzijn van de organisatoren van Heusden Bolt tis te zeggen Fernand Claes, en de twee Greta's. Daarna werd het kermisweekend voor geopend verklaart. 

Om 19 uur mocht DJ Riet het beste van zich zelf geven en het feest kon pas echt goed beginnen. Enkele uren later mocht DJ Riet even rusten want de twee aangekondigde vedetten maakte hun opwachting. Laura Lynn mocht als eerste haar vertrouwde en cover nummers brengen terwijl Sam Gooris een uur later zijn repertoire bracht van de "Basketbalsloefkes" tot "Marijke" zijn meest bekende nummers. Toen spring in het veld Goris was uitgesprongen op het podium brak er een heuse wolkbreuk boven de feesttent los. Een paar donderslagen probeerde over de beats van DJ Riet te geraken maar tevergeefs. Door al het water waren er een aantal technische problemen opgetreden zodat de coverband "Boulevard Vinyl" hun soundcheck niet op orde kregen. Na een uur konden we dan toch de eerste doffe trommel en gitaren horen van Boulevard Vinyl en het feest kon verder gaan tot in de late uurtjes. 

Op naar zondag dan maar. Om 14 uur stond de eerste wielerwedstrijd bij de meisjes nieuwelingen en junioren gepland. Daarin was Heremans Ella veel te sterk voor de andere 54 meisjes. Zij reed de 20 ronden oftewel de 71km aan gemiddelde snelheid van 36km/u. Om 16u30 was het tijd van de heren nieuwelingen. Zij stonden met maar liefst 113 vertrekkers aan de start. Zij kregen een parcours van 19 ronden oftewel 66km voor de wielen geschoven. Uitkijken was het naar plaatselijk renner Yoren Vanhoudt van Vastgoed-Crelan Cycling Team. Het werd een snelle en pittige koers met twee renners die al vroeg het hazepad kozen. Huysmans Nolan wist zich als eerste met een oerkreet a la Delie over de streep te gooien. Een klein incidentje in de spurt door een val partij van 2 renners. De schade bleef beperkt tot enkele schaafwonden. Na de wielerwedstrijden alles mooi opruimen en in de tent konden de heren van Sjas Petat zich nog uitleven voor zover dit nog mogelijk was met optredens van de 7 days Left en Rocky. Op maandag kan je nog even op de kermis rondhangen en dinsdag loopt alles weer zijn normale gangetje. Tot volgend jaar...... Met dank aan Joseph Bams voor verslaggeving en foto's