zaterdag 11 juni 2022

Mazda MX 5 Cup Kwalificatie

Laatste wedstrijd van de dag is de kwalificatie van de Mazda MX 5 Cup. De eerste vrije training van deze voormiddag was Dominique Kraan de snelste van de 22 wagens die deelnemen aan deze Mazda Cup. In de tweede vrije training van deze voormiddag was Sam Jongejan de snelste. Daarin kwam Kraan niet verder dan en derde plaats. 

Wie toont zich nu de snelste, aan spanning zal het zeker niet ontbreken. We krijgen in de eerste vijf minuten van de kwalificatie al direct andere namen bovenaan te zien. Marcel Dekker id de voorlopige polsitter na ongeveer 10 minuten kwalificatie. Dominique Kraan volgt op 0,681 van Dekker maar nauwelijks een ronde later hijst Kraan zich naar de top van de tabel. Dekker heeft een achterstand van 0,022 duizendste op Kraan. Hoe klein kan een verschil zijn. Een ronde later , Dekker bijt zijn tanden stuk op de tijd van Kraan, nu is het verschil slechts 0,012sec en er komt een derde kaper op de kust naargelang Niels Langeveld. Hij heeft plots de pole te pakken. 

Wat een strijd, en wat zijn deze rijders aan mekaar gewaagd. Nieuwe wending András Király neemt de polepositie over van Niels Langeveld. Nog vijf minuten op de klok op de tijden te verbeteren. Dominique Kraan staat al een tijdje in de pits, zou hij tevreden zijn met zijn derde plaats, nee dus want hij zit in de outlap. Alles op alles in de laatste ronde zetten maar dan moet hij wel ergens een halve sec vinden om Király van de troon te stoten .Het is wachten tot het eindsignaal want de verschillen zijn klein. De kaarten lijken geschud en niemand verdringt Kiràly nog van polepositie. De uitslag van deze kwalificatie;
1- 14 - András Király
2- 10- Niels Langeveld
3- 16 – Dominique Kraan
4- 1 – Marcel Dekker
5- 3 - Toine Kreijne
Met dank aan Joseph Bams voor de verslaggeving en Bart Knops voor de foto's