zondag 12 juni 2022

SUPERCAR CHALLENGE = Ford Fiesta Sprint Cup Race 1

Zondagmorgen 10u00. De eerste race van de dag is er eentje van de Ford Fiesta Sprint Cup. Op zaterdag tijdens de kwalificaties was Kobe Pauwels slechts 0,081 duizendste van een sec sneller dan Senna van Soelen. Craats volgt al op meer dan een halve minuut van de twee.
Wie trekt er zich in deze opener van de Supercar Challenge het laken naar zich toe. In een race over 30 minuten zullen de piloten elkaar geen duimbreed toegeven. 

De wagen nr°96 van Pauwels is toch de wagen die we moeten in het oog houden voor een eventuele overwinning. We krijgen een héél andere startgrid te zien dan verwacht. Wim Coeckelbergs staat nu plots op polepositie ten nadele van Kobe Pauwels. Wat is er gebeurd, we hebben het raden naar de juiste info. Zo, na de eerste ronde hebben we al een ander beeld op de wedstrijd. Veeti Rajala heeft de leiding overgenomen van Coekelberghs die is terug gevallen naar de negende stelling. Kobe Pauwels die aan een inhaal remonte is begonnen, volgt op 4,5 sec van de leider in zevende positie. In de vierde ronde leiders wissel, Tomas De Backer heeft de leiding overgenomen van Rajata. 

Nog 15 minuten op de klok. Kobe Pauwels is ondertussen opgeschoven naar een vijfde plaats maar met 4 sec. achterstand op de leider. Pauwels rijdt overal de beste sector tijden maar zijn achterstand verkleint niet ten opzichte van De Backer. Ook Senna van Soelen blijft paarse sector tijden rijden maar kan ook niet dichter op de leider komen. In de klasse BE lijkt de vogel zijn gaan vliegen. Tomas De Backer breidt zijn voorsprong nog verder uit op de tweede in de race Philippe Huart. Nog 5 minuten te gaan. Plots is het verschil tussen de nummer 1 en 2 herleid tot een halve sec; Senna van der Soelen heeft nu de tweede plaats te pakken en Kobe Pauwels volgt op de derde plaats. Gele vlag in de Bolderbergbocht. Zijn Tomas de Backer en Gianni van Craats betrokken geweest bij een aanrijding8 Fiet is dat ze terugvallen tot de onderste regionen van het klassement. Einde van deze spectaculaire wedstrijd. Philippe Huart Haalt het voor Senna van Soelen en Kobe Pa

uwels moet tevreden zijn met een derde plaats
De uitslag:
1- 98- Phillippe Huart
2- 24 Senna van Soelen
3- 96 Kobe Pauwels
4- 80 Veeti Rataja
5- 77 Aleksander Olejniczak
Met dank aan Joseph Bams voor verslaggeving en foto door Bart Knops