zondag 12 juni 2022

SUPERCAR CHALLENGE => Mazda MX5 Cup Race 1

De tweede wedstrijd van de dag is er eentje van de Mazda MX5 Cup. Gieteren tijdens de kwalificatie hebben we scherpe duels gezien tussen Andras iraly, Niels Langeveld , Dominique Kraan en Marcel Dekker. Toch is het Pim van Riet die vanop de polepositie mag vertrekken, Sam Jongejan staat op de tweede plaats en Jordy van der Eijk start vanop de derde positie. 

Marcel Dekker gaat in de eerste ronde al resoluut aan de leiding, Toine Kreijne volgt in zijn spoor en als derde Pim van Riet die niet heeft kunnen profiteren van zijn polepositie. Toine Kreijne blijft zich vastbijten onder de achtervleugel van Marcel Dekker; Het verschil is amper 0,211sec in de vijfde ronde. Leiderswissel in de zesde ronde. Andras Kiraly heeft de leiding overgenomen van Marcel Dekker.. O wat zijn ze aan mekaar gewaagd die Mazda rijders. Nog geen seconde ligt er tussen de eerste vier. Gele vlag in de eerste linkse direct na de start en de safetycar mag uitrukken. 
Wie is er van de baan gegaan? 
 Is het de wagens nr° 30 van John Hoogland en de wagen nr° 35 van Pieter Noordenne die in de grindbak zijn beland. 

Nog 10 minuten op de klok. Oké, er kan terug geracet worden. Het hele veld is na deze safety car héél dicht bij mekaar gekomen. Kan Marcel Dekker met de wagen nr°1 de leiding terug overnemen van Andras Kiraly? Laatste vij minuten; Een halve seconde is het verschil tussen de nummer 1 en 2 op het asfalt van Zolder. Spannend, kan Dekker nog voorbij Kiraly. De derde plaats lijkt weggelegd te zijn voor Niels Langeveld. Toch nog suspens in de laatste 2 minuten, wat heeft Andras Kiraly de leider voor gehad? 

Het is Marcel Dekker die de leiding heeft overgenomen en Kiraly valt terug tot een 15 positie. Ook Dominique Kraan moet de pit opzoeken. Nog een gele vlag maar dat kan de Marcel Dekker niet meer deren. Hij wint de eerste race in de Mazda%X5 Cup.
De uitslag:
1- 1 <>Marcel Dekker
2- 10 <>Niels Langeveld
3- 6 <>Pim van Riet
4- 65<> Sam Jongjejan
5- 3 <>Toine Kreijne
Met veel dank aan Joseph Bams voor de verslaggeving en Bart Knops voor de foto's