zondag 12 juni 2022

SUPERCAR CHALLENGE => Porsche Carrera Cup Benelux Race 2

Kan vandaag iemand Harry King van de overwinning houden? Dat is de vraag die we ons moeten stellen want zowel op vrijdag en zaterdag is hij de onbetwiste nummer één. King start dan ook nanop poleposite met naast hem Xavier Maassen. Op de tweede rij starten Ghislain Cordeel en Maxime Soulet. Dylan Derdaele mag op de derde rij starten als vijfde. Jan Laurijssen en eerste PRO-AM rijder start vanop de vierde rij als nummer zeven. 30 minuten race tijd hebben ze om Harry King van de overwinning te houden. Sam Dejonghe vinden we op een 11de plaats met daar achter Koen Wauters. Tom Boonen met zich tevreden stellen met een 18de plaats op de grid. 

Geen vliegende maar een stilstaande start. En ze zijn vertrokken en iedereen komt goed door de eerste bocht, althans dat dachten we. Safety Car, wie is er van de baan gegaan. Safety Car rijdt door de pitlane gevolgd door de rijders. We missen de wagens nummer 3 van Ziad Geris en wagen nummer 24 van Stijn Lowette. Zijn deze twee met mekaar in aanraking gekomen waardoor er een Safety Car aan te pas kwam. Ondertussen rijdt wel Harry King aan de leiding met in zijn spoor Xavier Maassen. Op de derde plaats hebben we Maxime Soulet en vierde is Sebastien Freymuth. De wagens rijden al meer dan 10 minuten achter de Safety Car. Er zou een oliespoor op de baan liggen en dat moet eerst grondig gekuist worden om verdere ongelukken te voorkomen. 

Op 17 minuten van het einde krijgen we eindelijk terug race te zien. Harry King is ondertussen begonnen aan het verbeteren van de sectortijden. Ook verbeterd hij zijn ronderecord in 1.31.486. Weer een snelle rond van King en ook de sectortijden moeten er aan geloven. Xavier Maassen die in de tweede stelling ligt heeft al een achterstand van 3.812 sec op King. Laatste acht minuten en Harry King rijdt nog steeds onbedreigd aan de leiding. In de PRO-AM klasse heeft Tom Boonen zich naar een derde podiumplaats gereden ten nadele van Koen Wauters. Wauters die de pit moet opzoeken en daarmee zijn podium plaats in rook ziet opgaan. In deze klasse rijdt Jan Lauryssen nog steeds aan de leiding voor Didier Glorieux. Kan Dylan Derdaele nog een derde plaats uit de brand slepen? 

Daarvoor moet hij iets minder dan 2 sec goed maken op het nummer drie Maxime Soulet. Ook Sam Dejonghe kan geen vuist maken, hij rijdt op een teleurstellende 11 plaats rond en als tiende en laatste in de PRO klasse. Harry King wint zoals verwacht deze 2de race voor Xavier Maassen en Maxime Soulet. De uitslag:
1- 19 <> Harry King
2- 28 <>Xavier Maassen
3- 30 <> Maxime Soulet
4- 15 <> Glenn van parijs
5- 99 <> Dylan Derdaele
Voor een gedetailleerde uitslag verwijzen we u graag naar Raceresults > Results (getraceresults.com)
Met veel dank aan Joseph Bams voor de verslaggeving en Bart Knops voor de foto's