zondag 12 juni 2022

Super Challenge Race 2

Hoofdbrok van deze zondag is de race van de Super Challenge. Gisteren zaterdag wer de de eerste race gewonnen door het duo Piessens – Dejonghe in een Norma M20 FC voor het duo van Verheyen – Gepts eveneens in een Norma M20 FC. Ook de derde plaats was voor een Norma M20 FC en bestuurd door het duo Bertels – Baeten. In de GT klasse is Bart Arendsen in de BMW M6 GT3, op de tweede plaats is Bob Herber in de Bentley Continental GT3.
40 wagens aan de start in deze Super Challenge en wordt het terug een strijd tussen de Norma’s en de GT wagens. Om 13u25 wordt het startschot gegeven en het is de wagen nummer 613 van het duo Verheyen –Gepts ddie aan de leiding gaan. Hebben Piessens- Dejonghe zich laten verschalken want ze zijn de leiding kwijt.Op de derde plaats vinden we al de eerste GT wagen van Bob Herber. Vierde is nog een andere GT van Bart Arendsen. De derde van het duo Bertels-Baeten Norma M20 FC vinden we pas op de vijfde plaats. 

Vierde ronde, FCY want de gele vlag zwaait. Gele vlag situatie opgeheven en kunnen weer racen. De Norma van Piessens zit onder de achtervleugel van Verheyen. Brent Verheyen et in de 7 ronde de snelste rond neer. Dat is bija 4 sec sneller dan Piessens. Wie duikt er als eerste onder de 1.30.475 van Verheyen. Het is Verheyen zelf die zijn Norma M20FC onder de 1.30 stuurt. Nieuwe besttijd 1.29.563 is de te verbeteren tijd. Bon Herber blijft in zijn GT Bentley op de derde plaats maar heeft een krappe voorsprong op Bart Arendsen in de BMW. Weer snelste ronde voor Verheyen. Drie seconden sneller per ronde op zijn eerste achtervolger Piessens. Elf ronden zijn er al gereden en nog 37 minuten op de klok heeft het duo Verheyen – Gepts al 11 seconden voor op Piessens. Na 28 minuten racen gaat de pitwindow open en kunnen de rijders nieuw rubber halen of wisselen van rijder. Brent Verheyen en Ian Gepts hebben al bijna 22 sec voorsprong en kunnen daardoor een veilige pitstop afwerken. 1.29.050 is de neiuwe snelle ronde van de Norma die op de eerste plaats ligt. In de GT klasse rijden Grouwels, Herber en Arendsen gelijktijdig de pits in. Grouwels is al terug vertrokken terwijl Herber en Arendsen nog steeds in de pitstraat staan. Ook Piessens in de pitstraat. Kan Sam Dejohnge nog dichterbij het duo Verheyen – Gepts geraken. In de GT klasse krijgen we een nieuwe leider Hein Koopman maar ook hij moet nog een pitstop afwerken. In de 20ste ronde komt Roger Grouwels in zijn Nissan GT-R-GT3 eventjes aan de leiding. Maar lang heeft het niet geduurd want ook Koopman moet nog een pitstop afwerken. Grouwels in de outlap, kan hij de Norma voor blijven van Sam Dejonghe dat is de vraag. De leiders van het eerste half uur zijn terug gevallen tot op een 12 plaats. 

Dat krijg je met de Pitstop strategieën. Nog 19 minuten te racen? Sam Dejonghe heft dan toch de leiding overgenomen van Grouwels. Problemen voor het duo Verheyen en Gepts, zij blijven verder afzakken in het klassement en staan na 23 ronden op een 24ste plaats. Wat is er gaande met de Norma? Een technisch probleem? Feit is dat ze steeds verder zakken en zo de overwinning aan hun neus zien voorbij gaan. In de GT klasse is er een spannend duel aan de gang tussen Roger Grouwels in zijn Nissan en Bob Herber in de Bentley. Twee seconden scheiden zich van een eventuele tweede plaats.In de SS1 klasse rijdt Nagy Kabaz in de RXC Spyder aan de leiding voor MDK in de Audi RS3 TCR. In de SS2 klasse rijdt het duo Denys – TIM de Borle aan de leiding voor Laurens De Wit. In de S klasse voert Chris Voet de leiding voor Alex Jansen – Mex Jansen. Gele vlag in de Gilles Villeneuve chicane.en Full Yellow Course op 8 minuten van het einde. Nog 5 minuten racen op de klok en 1 ronde. Uiteindelijk heeft de Norma van het duo Verheyen – Gepts moeten opgeven.Dat betekent dat slecht één prototype en drie GT’s in de eerste vier rijden. 

Het tweede prototype van Olivier Bertels – Cedric Baeten op een vijfde plaats rijdt. Laatste 2 ronden voor het duo Piessens-Dejonghe en kunnen de overwinning aan hun palmares toevoegen. Roger Grouwels lijkt het pleit toch nog naar zich toe te trekken in de GTklasse voor Herber Bob. De wedstrijd wordt afgevlagd en de Norma M20 FC van Thomas Piessens en Sam Dejonghe mogen op het hoogste schavotje van het podium plaats nemen.
De volledige uitslag en per klasse kan je nakijken op Raceresults > Results (getraceresults.com)
De uitslag:
1  611  Thomas Piessens - Sam Dejonghe CN 1 -- 33 laps -  Norma M20FC
2  188  Roger Grouwels GT   Nissan GT-R GT3
3  101  Bob Herber GT   Bentley Continental GT3
4  193  Bart Arendsen GT  BMW M6 GT3
5  612  Olivier Bertels - Cédric Baeten CN   Norma M20FC
Met veel dank aan Joseph Bams voor de verslaggeving en Bart Knops voor de foto's