zondag 29 mei 2022

The Evolution Gala in de Galazo arena.


Gisterenavond had in de Galazo arena aan het Veen de 2de editie van de Husdinio club uit Heusden-Zolder The Evolution Gala plaats. Het publiek stroomt langzaam binnen in de arena. Om 18 uur wanneer de eerste wedstrijden aanvangen zit de Galazo arena afgeladen vol. 

In het voorprogramma zijn het de rookies zoals ze genoemd worden aan de beurt. Er worden zelfs bij deze wedstrijden rake klappen uitgedeeld. Kloppen, schoppen naar mekaar, dat heet in vaktermen kickboksen. Het publiek geniet er van dat konden we zelf horen. Soms ging het dak er vanaf. Niet normaal dat deze sport zo heftig kan zijn. Na iedere kamp wordt de vijand met respect behandeld. Ook al verliezen ze hun wedstrijd, fairplay dragen ze hoog in hun vaandel. 

Tijdens de pauze speelt de Koninklijke Harmonie de Heidegalm van Berkenbos hun melodieën. Nog tijdens deze pauze wordt er door de voorzitter/coach een cheque van 500 euro overhandigd aan de Droomboom van Heusden. Na deze overhandiging wordt gevraagd de arena heel stil te maken. De Husdinio Club had een speciale act geprogrammeerd. Een film waarin de atleten van de club zich voorbereiden op dit evenement. Fantastisch, zeker als de harmonie muziek gaat spelen uit de film van Rocky Bilbao met Sylvester Stalone in de hoofdrol. 

Na de pauze begint het hoofdprogramma van deze avond. Iets waar iedereen heeft zitten op wachten. De plaatselijke atleten werken hun kampen af soms met wisselende successen. Er staat ook een kamp voor de Vlaamse titel op het programma. Ook de meisjes eisen hun deel van het enthousiaste publiek op. Zij moeten niet onderdoen voor hun mannelijke collega's want er wordt er duchtig op los gemept en geschopt waar ze maar kunnen raken. Geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken. Maar het dak gaat er pas helemaal vanaf als er wordt gevochten voorde laatste kamp van de avond. 

Plaatselijk vedette Engin wordt met veel opzwepende muziek naar binnen geleid. Hij mag de rode loper gebruiken om langs het publiek de ring te bereiken. Zijn Duitse opponent is zijn tegenstrever van deze kamp. In drie ronden van elk drie minuten probeert Engin zijn tegenstrever te raken maar het wordt geen gemakkelijke kamp. Even wordt de arena heel rumoerig wanneer de Duitser een vuile uithaal boven haalt. Maar Engin laat betijen en gaat gewoon op elan door. Uiteindelijk wint hij zijn kamp en maakt dat deze The Evolution Gala de boeken in gaat als een zéér geslaagde 2de editie. Komt er volgend jaar een vervolg, ik denk het wel, enfin dat hopen we allezins.
Met veel dank aan Joseph Bams voor verslag en foto's