dinsdag 31 mei 2022

Persbericht PZ H|Z => Motorfiets in beslag genomen

Deze namiddag hebben wij een motorfiets in beslag genomen na een huiszoeking in HZ. Deze motorfiets was gesignaleerd in meerdere meldingen sedert een aantal weken, door inwoners voor zijn gevaarlijk rijgedrag en overdreven lawaai. Hij reed vooral rond in de wijk Lindeman maar ook Koolmijnlaan en de wijken langs de Sluisbamd.

Onze patrouilles hebben de man in kwestie verschillende malen zien rijden, maar hebben hem nooit kunnen intercepteren. Verschillende keren hebben wij hem nagereden maar we hebben telkens moeten afbreken omdat het te gevaarlijk werd, voor omstaanders en de vluchtende bestuurder zelf.
Doordat de man steevast zonder helm reed was het wel vrij eenvoudig hem te herkennen. Afgelopen zondag hebben we de man formeel kunnen herkennen op de motorfiets op de Koolmijnlaan, zonder helm, zonder nummerplaten.

Vandaag zijn we dus de motorfiets gaan halen bij zijn thuis en is deze ge├»mmobiliseerd totdat de man in regel is met alles. De 20j mannelijke bestuurder uit HZ heeft namelijk een voorlopig rijbewijs voor de auto, maar geen voor de motorfiets van 125cc. Er is ook geen inschrijving en geen verzekering. De nodige pv’s zijn opgesteld en de man kan het voor de rechtbank van Hasselt gaan uitleggen.