vrijdag 29 april 2022

Tjeverij bij G|O|E|D

PERSMEDEDELING VAN N-VA HEUSDEn-Zolder
Donderslag bij heldere hemel. Of toch weer niet? Vandaag raakte bekend dat de lokale CD&V afdeling in 2024 volledig zal opgaan in de lokale partij GOED. Daarmee zal de partij ophouden te blijven bestaan. Een verrassing is het alleszins niet. Het past alleszins mooi in het rijtje van het “jassendraaien” waar Heusden-Zolder reeds een schitterend palmares kan voorleggen. “Dit is alleszins niet de manier waarop wij aan politiek doen”, aldus de lokale N-VA afdeling.

De goede verstandhouding tussen de burgemeester Mario Borremans en schepen Isabelle Thielemans zou aan de basis liggen van het akkoord dat vandaag werd bekendgemaakt. Duidelijk is alleszins dat ze hiermee kiezen voor zekerheid, zekerheid om nĂ¡ de verkiezingen opnieuw de lakens uit te kunnen delen.
Of het ook resultaat zal opleveren moeten we afwachten. De lokale CD&V afdeling is al even de draad kwijt en op zoek naar een aantal nieuwe sterkhouders. Door de aansluiting te zoeken bij GOED kiezen ze voor de gemakkelijkste oplossing. Het is evenwel niet duidelijk wie de overstap mee zal/mag maken. Enkel Schepen Thielemans lijkt haar schaapjes momenteel op het droge te hebben.

Deze beslissing is alleszins niet in het belang van onze gemeente. Het is duidelijk dat de zuiver lokale partij GOED mikt op een absolute meerderheid waardoor Heusden-Zolder nog minder dan vandaag zal wegen op de grote dossiers die op hoger niveau worden beslist. Denken we hierbij bijvoorbeeld maar aan de fusie-oefening van de politiezones. Doordat de banden met het Vlaamse en federale beleidsniveau volledig worden doorgeknipt, zal het nog moeilijker zijn om de belangen van onze inwoners te verdedigen.
De politiek beleeft moeilijke tijden. Het schouwspel van vandaag draagt alleszins niet bij aan duidelijkheid en geloofwaardigheid. Opvallend: zowel Mario Borremans als Isabelle Thielemans zullen in 2024 allebei deel uitgemaakt hebben van maar liefst vier verschillende partijen. Dat voor hen het persoonlijk belang primeert boven het algemeen belang mag ondertussen zonneklaar zijn.
Het onderscheid met de lokale N-VA afdeling kan alleszins niet groter zijn. Onze mandatarissen blijven sinds jaar en dag trouw aan hun idealen en zullen met die ingesteldheid en gedrevenheid constructief oppositie blijven voeren.
N-VA Heusden-Zolder