vrijdag 29 april 2022

Lentefeest OKRA


Vandaag na een paar jaar onderbreking heeft OKRA nog eens een Lentefeest kunnen organiseren. Voorzitter Maurice Mues heette de OKRA leden welkom. In zijn toespraak wilde hij even blijven stil staan bij het heengaan van de leden en familie van de voorbije jaren. Ook bracht hij de leden op de hoogte van het ventilatiesysteem in het Kuipershof en dat ze dan even een frisse wind kunnen ervaren. De voorzitter wijdde ook aandacht over de oorlog in Oekraine en hebben we als gemeente ook een 74 tal vluchtelingen onderdak geboden. De lente is in het land en de natuur is op korte tijd open gebloeid. Het Lentefeest van heden is iets uitgebreider omdat we als groep al lang niet meer zo konden samen zijn. Daarom heeft Alice met haar kookploeg een speciaal menu klaargemaakt.

 Ook voor de ontspanning na de maaltijd werd een echte vedette ingeschakeld. Jos Roothooft met name. Jos bekend van ondermeer TV en radio had de mensen direct op zijn hand. De ene mop na de andere werd verteld en hier en daar zag je de zakdoeken bovenhalen om tranen af te vegen, niet ven verdriet maar van het lachen. Tussen de moppen door werd er ook nog gezongen. Liedjes die konden meegezongen worden, fantastisch gewoon fantastisch. Je kan Jos volgen op Youtube en facebook. Geef zijn naam in en dan krijg je zijn heel repertoire te zien. Vanwege gezondheidsredenen treedt hij maar één keer per week op. Onder de pauze werd het dessert geserveerd en was het weer tijd voor Jos om de laatste moppen uit zijn mouw te schudden samen met een streepje muziek.

OKRA heeft verder nog enkele activiteiten op hun agenda staan. Zo is er een verkeerskwis of beter gezegd een opfrissing van de wegcode, een voorstelling van Masta een voorstelling over biologische producten, dan staat er ook nog een reis naar Turnhout gepland met een misviering en in de namiddag een vrij bezoek aan het Nationaal Speelkaartenmuseum. Op 22 juni staat er meer dan waarschijnlijk een uitstap gepland naar Strépy een boottocht op het Centrumkanaal en het hellend vlak van Ronquières. Zij die willen lid worden van Okra Heusden kunnen altijd een mailtje sturen na Maurice Mues ; riske01@outlook.com. Met veel dank aan Joseph Bamd voor verslaggeving en foto's