vrijdag 8 april 2022

Nieuwe MUG overhandigd aan het SF ziekenhuis.


Vanmiddag werd de nagelnieuwe MUG overhandigd aan de dienst spoedgevallen. De dienst spoedgevallen is een belangrijke dienst en toegangspoort tot het ziekenhuis. jaarlijks vinden 26.OOO patiƫnten de weg naar de spoedgevallendienst: 75% wordt ambulant behandeld en 25% wordt gehospitaliseerd.
De functie van een MUG of mobiele urgentiegroep zijn de dringende geneeskundige hulp bij ongevallen, ziekte en is hierin noodzakelijk.
De aanwezigheid van een MUG-voertuig met alle moderne functies is hierin onvoorwaardelijk om hun werk te kunnen doen.
Veiligheid: Voor de medewerkers en artsen van de spoedgevallendienst is van het grootste belang om goed zichtbaar te zijn in het verkeer. Wat we zochten was een specifiek SUV of 4X4 voertuig waarbij we hoger in het verkeer zitten en gezien worden.
Hoog laadvermogen: De Volvo MUG werd ontwikkeld met een specifiek intervention pack voor hulpdiensten binnen Europa. Met dit pakket worden het chassis, de ophanging en de remmen versterkt. Daardoor krijgt de wagen een hoger laadvermogen met hetzelfde rijkarakter van een gewoon voertuig. Gezien we als MUG voertuig op interventie veel zwaar materiaal meenemen, is de keuze voor een VOLVO XC 90 met een intervention pack een must.
Makkelijke ombouw: dit model van wagen voorzien van een intervention pack is een pakket dat speciaal ontwikkeld is voor hulpdiensten in combinatie met aangepaste elektronica hetgeen de ombouw vergemakkelijkte. Voor de ombouw van onze MUG maakte we de keuze voor AB Technics uit Malle. Een bedrijf dat onze huidige MUG omgebouwd heeft. Eenmaal wanneer de mensen die het voertuig gaan besturen een grondige test hebben gedaan zal het nieuwe voertuig ingezet worden en dat kan zomaar ergens volgende week al zijn. Met veel dank aan Joseph Bams vppr de verslaggeving en foto's