maandag 7 februari 2022

Gloednieuwe start voor Belcar Endurance Championship

Michelin wordt bandenpartner van nationale uithoudingskampioenschap Trophies voor Porsche en Ligier als competitie in de competitie
Eerste inschrijving is Totaalplan Racing
CIRCUIT ZOLDER, 31 januari 2022. De start van het nieuwe seizoen is nog enkele maanden van ons verwijderd, maar de organisatie van het Belcar Endurance Championship is klaar met het nieuwe sportieve reglement. Uiteraard keert het Belcar Endurance Championship terug naar zijn roots met GT’s en toerwagens, maar er is nog heel wat meer nieuws te melden, alvorens op 14 en 15 mei het seizoen op Circuit Zolder wordt afgetrapt.

De uithoudingsracerij in België krijgt een nieuw elan, met het vernieuwde Belcar Endurance Championship. Zoals eerder aangekondigd, keert het kampioenschap naar zijn roots terug, met GT- en toerwagens die de dienst uitmaken. Vooraan zien we in 2022 Porsche, Audi, Ferrari en andere Lamborghini strijden om de zege, legendarische merken die al decennialang succesvol in autosport zijn. Maar opgepast, want ook Ligier zal het startveld vervoegen, naast mogelijk nog heel wat andere merken. Bij de toerwagens zal BMW uiteraard een belangrijke rol spelen, maar de fans kunnen ook rekenen op Audi, Renault…

Op het raceprogramma in 2022 staan zes racemeetings, met verplaatsingen naar Magny-Cours, de Nürburgring en uiteraard Spa-Francorchamps en er zijn ook drie thuisraces op Circuit Zolder, waaronder de 24 uur van Zolder op 13 en 14 augustus. De volledige kalender vindt in bijlage bij het persbericht.

Michelin bandenpartner
Over naar de nieuwigheden nu, met een nieuwe bandenpartner voor het Belcar Endurance Championship: Michelin.
Harry Steegmans (Algemeen Directeur Circuit Zolder): “We zijn inderdaad tot een akkoord met Michelin gekomen, een naam die werkelijk voor uithoudingsraces staat. We zijn dan ook zeer blij met de samenwerking. Voor de teams die een inschrijving voor het hele seizoen onderschrijven, heeft Michelin één gratis setje banden klaarstaan, en als het om een deelnemer in de klasse GTA gaat, zelfs twee sets. Een reden te meer om de stap naar ons kampioenschap te zetten.”

Geen inflatie, integendeel
Waar de inflatie op jaarbasis bijna 8% bereikt, is dat voor het inschrijvingsgeld van het Belcar Endurance Championship niet het geval. Lucia Gallucci (Series Manager): “We kiezen bewust voor een status quo wat betreft het inschrijvingsgeld en voor de klasse TB maken we het zelfs 20% goedkoper. We werken bewust aan een versterking van de basis van de autosport, getuige ook onze Belcar Sprint Cup en dus doen we ook een inspanning voor de teams die zich in de klasse voor de ‘kleine’ toerwagens aanmelden, TB, in het Belcar Endurance Championship.”

Race in de race
Het is ook uitkijken naar de races in de race… inderdaad, want niet alleen de Porsche Endurance Trophy Benelux verlengt zijn samenwerking met het Belcar Endurance Championship, maar er is ook een Trophy voor de knappe Ligier JS2. De Franse GT heeft zeker sportieve ambities, met 350 pk voor amper 1.000 kilogram.

De Porsche Endurance Trophy Benelux is uiteraard een bekende partner van het Belcar Endurance Championship en in 2022 wordt die samenwerking verdergezet, met dus een klassement in het klassement voor de Duitse legendarische sportwagen.

Bovendien werkt de organisatie van het Belcar Endurance Championship ook nog aan een zelfde formule voor de BMW M2 CS. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Aftellen
Het is nu aftellen naar de testdag, die op donderdag 21 april plaats zal vinden, samen met de prijsuitreikingen van de seizoenen 2020 en 2021 die om de gekende redenen niet hebben plaatsgevonden.  SPORTIEF REGLEMENT 2022