vrijdag 10 december 2021

ART 27 => Marijke Henkens.


Grafiek, collage op handgeschept papier.
In het begin van de eeuwwisseling kwam ik in contact met het mijnpatrimonium. Ik onderging een zoektocht naar mijn verleden. Ik werd er mij van bewust dat ik veel ex-mijnwerkers persoonlijk ken, dat ik geboren en getogen ben in een mijngemeente, die over een prachtig erfgoed beschikt. Dit hebben we niet enkel te danken aan de industriĆ«len, maar vooral aan de werkende mensen die vaak in erbarmelijke omstandigheden in de ondergrond werkten. De mijnen boden mensen overlevingskansen, warmte, liefde, rijkdom (het zwarte goud), maar zorgden ook voor verlies en dood, thema’s die telkens weer terugkomen in mijn werk. ‘Oorsprong’ gaat over de voorloper van de steenkool, dat de mensen ‘oorspronkelijk’ gebruikten om zich te verwarmen (turf), maar gaat ook over mijn ‘oorsprong’. Ik heb papier gemaakt van turf. Het koper- en goudblad symboliseren de metalen die men terugvond in de steenkoolmijnen

""BELLA CIAO"" brengt met hedendaagse kunst een ode aan schoonheid en vrijheid van denken.
De 21ste editie van ART 27& de  Curatoren zijn Gerlinde Gilissen, Herwig Nulens voor Art 27 vzw.
ART 27 nog tot en met zondag 12 december tussen 14u00 tot 18u00
GRATIS TOEGANG | ROLSTOELVRIENDELIJK|FAIRTRADECAFE| KUNSTGALLERIE FINISSAGE 12 december vanaf 14u00
Laat je gidsen!
Kunst(ver)kenners leiden op afspraak groepen rond.
Meer info: gerlinde.gilissen@pandora.be +32(0)497 085 724
De opbrengst van de kunstverkoop en rondleidingen van ART 27/2021 gaan naar twee duurzame projecten geselecteerd door ARt 27 vzw en de Gemeentelijke Raad Ontwikkelingssamenwerking Heusden-Zolder.
Het project Mali Muleba in Tanzania
Het project Suyana in Peru