zondag 7 november 2021

Jubileum concert KH De Heidegalm (viering 75 jaar) schouwburg van cc Muze


  Uitstel is geen afstel!
Zo begint de Koninklijke Harmonie de Heidegalm hun schrijven  op Facebook, ""viert met één jaar vertraging haar 75-jarig bestaan van deze harmonie"".  Deze harmonie werd opgericht op 06 juni 1945 werd in die periode fanfare genoemd. De naam was ook snel gekozen. Heidegalm, “de galm der vreugdeklanken opstijgend uit een volk midden de heide”. Nu het goedgekeurd was werd er een informatieve vergadering georganiseerd en gingen ze van start. De kapelaan van Berkenbos, Pater Jesuald, was leider van het zangkoor en ging als eerste muziekleraar aan de slag bij de Heidegalm . Even naar de archieven gegaan van KH De Heidegalm Berkenbos http://www.khheidegalm.be/

Deze avond was dan het grote jubileumfeest in de schouwburg van cc Muze, een grandioze avond en al snel bleek dat deze schouwburg volledig uitverkocht was en iedereen wilde deze prachtige avond mee beleven. Voorzitster Paulien Driesen gaf het openingswoord  en al snel werden de eerste muzieknoten gespeeld. Heel de muziekavond werd gedirigeerd door  Kristof Aerts, hij zorgde ervoor dat elke noot juist en perfect naar de toeschouwers werd overgebracht. Maar zo kon KH DE Heidegalm zich ook beroepen op de solisten Samuël Vrijsen en Arne Wasbauer. ook het jeugd Blendorkest werd gedirigeerd door Kristof Aerts en het Instaporkest kreeg Arne Wasbauer als dirigent.

Iedere aanwezige toeschouwer genoot van deze prachtige avond, een avond met de prachtigste nummers gespeeld door ervaren muzikanten  die er ook van genoten om in deze coronatijd toch voor zo een publiek het beste van zichzelf te mogen geven.
Met veel dank aan Frederique Jamart voor de foto's

Blend jeugdorkest speelde volgende nummers
-Chariots of Fire
- May it be
- from The Lords of the Rings 
- Wellerman
- High Hopers

De Koninklijke Harmonie  De Heidegalm speelde volgende nummers
- A Festive Ouverture
- Whispers from Beyond
- Ray of Light
- Ode fur Trumpet  (solist Samuël Vrijsen) 
- Castaldo Nova

PAUZE   PAUZE     PAUZE    PAUZE

De Koninklijke Harmonie  De Heidegalm speelde volgende nummers
- Awakening Hills 
- The Bongo Song  met solisten Tim Beliën, Ben Beliën, Claire Bielen, Jorn Leyssens, Arna Wasbauer percussie
- Journey Throug the Stratosphere
- West Side Story