zondag 14 november 2021

Jaarconcert ‘HIER ZIJN WE WEER!’


Kon. Harmonie DE VERENIGDE VRIENDEN Heusden
Eindelijk! Eindelijk klonk er weer muziek in ’t Kuipershof. De muzikanten van de Koninklijke Harmonie De Verenigde Vrienden van Heusden hebben het niet gemakkelijk gehad de voorbije anderhalf jaar. Door de corona-crisis lagen alle repetities gedurende lange tijd stil. Maar ze waren heel blij toen ze een drietal maanden geleden eindelijk weer groen licht kregen om samen te gaan musiceren. En ja, het klonk fantastisch. Je voelde aan elke noot dat ze er allen veel zin in hadden.

Met veel schwung en enthousiasme opende het jeugdorkest o.l.v. dirigent Kevin Absillis de concertavond. Een 10-tal jonge muzikanten oefenen wekelijks en spelen de pannen van het dak, klaar om binnenkort in het groot orkest hun plaats in te nemen.
Ook de Drumband Just for Fun o.l.v. Domien Poelmans amuseren zich nog. Met de trommel op een staander oefenen ze regelmatig. Oefenen maar ook bijpraten, want dat hebben ze nodig.

Tenslotte hebben de muzikanten van het groot orkest o.l.v. Kevin Absillis zich laten horen. Zij brachten een gevarieerd programma. Met ritmische Latijnse muziek - zoals salsa, tango, samba - vertoefden we even in Latijns Amerika. En met je ogen dicht zag je de artiesten van Cirque du Soleil optreden. Filmmuziek en muziek gecombineerd met een vertelling – Rapunzel en Zourfaroka – kwam ook aan bod.

Kortom, een erg geslaagd jaarconcert ‘Hier zijn we weer!’ waar het speelplezier van afspatte!
Met dank aan Godelieve Swinnen voor de tekst en Joseph Bams voor de foto's