maandag 15 november 2021

3OO inentingen per dag in het vaccinatiecentrum The Max


Vandaag is de derde golf van inentingen begonnen in het The
Max centrum. Voor diegenen die niet weten waar het nieuw vaccinatiecentrum gelegen is eventjes opklaren. Het nieuw vaccinatiecentrum is te bereiken waar vroeger De Lavaar was gevestigd. Mocht je toch niet weten waar je moet zijn, geen probleem, stewards vangen je op en wijzen je de weg. Ferdy Piraerts, centrummanager voor het vaccinatiecentrum. " het is momenteel zeer druk "zegt de centrummanager " we doen er vandaag ongeveer een 300 maar vanaf morgen gaan we tot 450 inentingen per shift". Als we even rondkijken zien we een enorme drukte, rolstoelgebruikers die moeten begeleid worden. Nog volgen de heer Pieraerts is het zo dat het callcenter roodgloeiend staat van mensen die niet goed weten watte doen. "ja " zegt Pieraerts " 85 plussers kunnen niet overweg met een smartphone en weten ook niet altijd wat te doen" aldus nog de centrummanager.

Ook de vrijwilligers die hun hebben aangeboden, daar is geen enkel probleem rond. Momenteel zijn we met een 15 vrijwilligers bezig, 7 verpleegkundigen en 3 deligeerders. Er zijn nog steeds aanvragen van vrijwilligers om mee te komen helpen. Eén van die vrijwilligers is Rudi Ramaekers. Hij is al voor de derde keer als vrijwilliger paraat om zijn diensten aan te bieden."Ja" zegt Rudi, "de eerste keer was aan het Sint Franciscus ziekenhuis, de tweede keer was het vaccinatiecentrum in Beringen en nu sta ik hier voor de derde en vierde keer". Rudi bepaalt zelf hoe dikwijls hij zijn diensten aanbied, deze week is dat 3 keer zegt hij. De hoofdverantwoordelijke die alles coördineert is Ferdy. Is het moeilijker werken als in WAtt 17? " Watt 17 was iets gemakkelijker maar we weten wat we moeten doen en zijn als vrijwilligers redelijk snel op mekaar in gewerkt, dus zo een groot probleem is het niet". Mag ik je veel succes wensen met je vrijwilligers werk. Het vaccinatiecentrum bestaat uit zeven plaatsen waar gevaccineerd kan worden. Het vaccineren zelf gaat héél vlot en dat kunnen we zelf ondervinden. Magriet en Emiel Aerts zijn bereid om hun prik op de gevoelige plaat te laten vastleggen. Zij zijn maar al te blij dat ze hun derde prik al gekregen hebben en zo ontmoeten we er nog meer. Na de prik nog eventjes de wachtkamer opzoeken en 15 minuutjes wachten.
Het vaccineren is nu nog voor de 85 plussers, dan komt de zorgsector aan de beurt , dan de 65 plussers , iedereen die de Johnson en Johnson prik heeft gehad en wat er dan verder zal gebeuren hangt van de beslissing van de regering af. Zoals in het verleden wordt iedereen weer persoonlijk uitgenodigd om zijn prik te komen halen. Voor verdere inlichtingen omtrent het vaccineren kan je op de van de gemeente Heusden-Zolder terecht Klik hier .
Met veel dank aan Joseph Bams voor de verslaggeving en foto's