dinsdag 5 oktober 2021

LAZARUS & ROBBIN ROOZE

'Iemand moet het doen' - Tijl van Limburg revisited
Op 23 september 1971 laat Mario Roymans zich opsluiten in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Tussen twee passages van de nachtsuppoosten door, snijdt hij het doek ‘De Liefdesbrief’ van Johannes Vermeer uit het kader. Hij verstopt het doek onder zijn bed in restaurant Soetewey waar hij werkt. Via de pers eist hij 200 miljoen Belgische frank, te schenken aan de slachtoffers van de hongersnood in Bangladesh. Tien dagen later, na een tamelijk spectaculaire achtervolging én een passage in Heusden-Zolder, wordt Roymans roemloos ingerekend. Voor vele mensen was Roymans een held omdat hij opkwam voor de zwakkeren. Daarom kreeg hij de bijnaam ‘Tijl van Limburg’.

Lazarus en Robbin Rooze slaan de handen in elkaar voor een combinatie van theater en film met deze ‘heldendaad’ als uitgangspunt: kunst roven voor het goede doel. In een spannende vertelling worden vragen gesteld over de reële waarde van kunst en de grenzen van goede bedoelingen.

Koen de Graeve, Wouter Hendrickx, Günther Lesage, Ryshard Tubiasz brengen samen met Illiass Bellaajal, Animata Demba, Izzy Ismaïl L’hamiti, Robbin Rooze en Maaike Somers dit verhaal van Mario Roymans op de planken. www.lazarusvzw.be
donderdag 07 oktober schouwburg 20u15 €21 kassa €18 vvk €15 vriendenpas
TICKETS KLIK HIER