vrijdag 15 oktober 2021

EXTRA ONDERSTEUNING VOOR VOEDSELHULP SINT-VINCENTIUS

Het Sociaal Huis ontving van de POD Maatschappelijke Integratie vier keer een subsidie voor voedselhulp. De subsidie is in het leven geroepen om tijdens de coronacrisis de meest kwetsbare mensen de kans te geven om in hun voedselbehoefte te voorzien. Het Sociaal Huis schonk het bedrag aan Sint-Vincentius (SV), de vereniging die instaat voor de verdeling van voedselhulp.

Om nog sterker in te spelen op de nood in onze gemeente, startte SV met een winkelsysteem. Klanten kunnen nu zelf hun voedselpakket samenstellen, met de hulp van vrijwilligers. Voordien zat in elk pakket hetzelfde eten, maar alleenstaande ouderen hebben heel andere wensen en behoeften dan jonge gezinnen. Het nieuwe systeem heeft ook een positief effect op voedselverspilling. “Heb je zelf voedingsmiddelen die je niet gebruikt of was de oogst uit eigen moestuin toch wat te groot? Schenk je producten aan SV en help onze kwetsbare gezinnen een handje”, roept Funda Oru (schepen van Armoedebestrijding) op. Ook kleding, schoenen, keukenmateriaal, … kan je doneren.

Ben je benieuwd naar de werking van Sint-Vincentius? Spring zeker eens binnen tijdens de opendeurdag op zaterdag 16 oktober van 10 tot 18 uur (Sint-Lutgardisstraat 87). Je krijgt er uitleg over de werking van de verschillende afdelingen en ook kinderen beleven er een fijne dag. Info: www.svhz.be