vrijdag 15 oktober 2021

"Debattle - Where are we now?!" / politiek debat Heusden-Zolder door Jeugdraad

De gemeentelijke jeugdraad van Heusden-Zolder organiseert voor de tweede keer een groot politiek debat met de focus op het jeugdbeleid. In 2018 deed de Jeugdraad dat al eens binnen het kader van "Debattle", een initiatief van Bataljong. Wegens het overweldigend succes van het debat in 2018 naar aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen, beloofde de Jeugraad het aanwezig publiek (ook via livestream) dat ze in het midden van de legislatuur (ongeveer) een stand-van-zaken zou opmeten bij de lokale politici. Ondertussen is het zover en organiseert de Jeugdraad van Heusden-Zolder het "Debattle - Where are we now?!" politiek debat. Where are we now?! is een verwijzing naar het feit dat de legislatuur halfweg gepasseerd is. Het initiatief komt deze keer volledig van de Jeugdraad zelf en staat los van Bataljong.

Praktische informatie:
WANNEER? Op vrijdag 05 november 2021, deuren openen om 18u30, het debat begint om 19u
WAAR? Balzaal, Cultureel Centrum Muze: Marktplein 3, 3550 Heusden-Zolder

HOE?
Inschrijving is verplicht en dat kan via het evenement op Facebook of via de inschrijflink
WAT?
Een politiek en interactief debat over het lokale jeugdbeleid in Heusden-Zolder met enkele lokale politieke "kopstukken" zowel uit de meerderheid als de oppositie. Het publiek zal op verschillende momenten in het debat actief kunnen deelnemen aan het debat. De jeugdraad voorziet voor iedere inschrijving ook één gratis consumptie! Achteraf (vanaf ca. 22u) houdt de Jeugdraad ook café waarbij de aanwezigen iets kunnen drinken om nog wat na te babbelen over het debat.
VOOR WIE?
 Jong en oud zijn welkom, maar de inhoudelijke focus van het debat ligt op het jeugdbeleid.

Vanaf morgen wordt iedere dag één panellid van het debat voorgesteld via de Instagram- en Facebookpagina van de Jeugdraad
Instagram
Facebook: 

Via diezelfde sociale media zal in de komende weken steeds meer en meer prijsgegeven worden over de inhoud van het debat. Een tipje van de sluier: men krijgt ook dit jaar de mogelijkheid om via LIVESTREAM alles te volgen.