vrijdag 17 september 2021

WZC Berkenbosch maakt uitstap naar Halvijvers, cc Muze en feesten in het woonzorgcentrum Berckenbosch


Het Woon en Zorg Centrum van Berkenbosch heeft zijn bewoners vandaag eens naar buiten laten komen. Meer bepaald waren ze aan de Forellenvijvers van Halhei te gast. Niks dan glunderende gezichten, kan moeilijk anders met dit weer en als er dan nog muziek bij gespeeld wordt, tja dat is de namiddag meer dan geslaagd. 

Dat vonden ook een paar zorgverleners"" we zijn maar al te blij dat we weer naar buiten kunnen komen, het heeft lang genoeg geduurd"". We hebben een zeer streng beleid moeten voeren maar zijn er wel in geslaagd om onze bewoners coronavrij te houden. Nu profiteren we er extra van en als de zon dan nog eens van de partij is, wees maar zeker dat er nog lang zal nagepraat worden". 

Ondertussen worden op de tonen van het muzikaal duo Stone Away een dansje geplaatst en een glaasje gedronken. Aan de vijver ontmoeten we Berke, hij is ijverig aan het proberen om een forel aan de haak te slaan. Als ik hem vraag wat zijn vangst is antwoord hij met al zijn fierheid, " twee heb ik er gevangen" maar zegt zijn collega die naast hem zit " Hij krijgt straks mijn zes stuks ook nog" van collegialiteit gesproken. Geweldig zegt een van de zorgverleners, zeker voor herhaling vatbaar.

Dit was de eerste locatie van 3 waar het ""FESTIVALBAL"" mocht plaats vinden. Er was dan ook nog een ""FESTIVALBAL"" in het woonzorgcentrum Berckenbosch zelf, daar kwam  RenĂ© Van Gossum live accordeon kwam spelen en geloof me de bewoners genoten hier veel van.  Op de binnenplaats onder de grote parasols genieten van het zonnetje en een lekker drankje deed echt deugd.
Het idee om op verschillende locaties concerten te organiseren was een fijn concept en voor herhaling vatbaar zo kon de familie op die manier ook deelnemen, de bewoner in een rolstoel meenemen en samen gaan genieten. Doorheen het jaar hebben we een veelzijdig aanbod van muzikanten over de vloer gekregen, ieder in een eigen stijl, nu dan telkens in een andere setting. Dus onze Heusden Zoldenaar Jo van Limburg trok met zijn discobar naar cc Muze waar hij de ene oldie na de andere draaide via de discobar en ook hier weer heel van bewoners met hun familie gezellig aan het genieten van een lekker drankje, met fijne sfeer en een stralende zon.
Dank aan Joseph Bams, Frederique Jamart en RB Fotografie voor de mooie foto's