zaterdag 18 september 2021

Medaille-uitreiking Brandweer Heusden-Zolder met eretekens


Vandaag, op 18 september, was het jaarlijkse promotiefeest van de Koninklijke en Menslievende Vereniging der Dragers van Eretekens en Medailles van België, kortweg KMVDEMB. Vorig jaar is het feest helaas niet kunnen doorgaan, maar vandaag was het eindelijk zo ver.
Deze vaderlandslievende vereniging volgt daden van moed en zelfopoffering op en dan is de link met de verschrikkelijke brand in Beringen in augustus 2019 snel gemaakt. Onze brandweermannen van Heusden-Zolder hebben toen een zware tol betaald, zoals iedereen ongetwijfeld nog weet. De KMVDEMB is de heldendaden van toen zeker niet vergeten en deze zijn vandaag gepast geëerd.
Postuum hebben de brandweermannen Chris Medo en Benni Smaulders een Ereteken van Moed, Zelfopoffering en Menslievendheid gekregen. Arno Barzan, die zwaar gekwetst raakte tijdens de brand, heeft hetzelfde Ereteken ontvangen. Daarnaast was een mooie delegatie van de brandweer aanwezig en werd aan het gehele korps het Ereteken van Commandeur in de orde van het Belgisch Kruis gegeven. Omwille van Corona heeft het wat langer geduurd, maar de KMVDEMB wilde onze brandweermannen vandaag uitgebreid in the picture zetten en dat is mooi gelukt.
Meer info over deze vereniging vind je hier  KLIK HIER
Tekst door Tim Francis en foto's van Joseph Bams