donderdag 30 september 2021

Scholenveldloop in een nieuw jasje


Vorig jaar stak corona een stokje voor de scholenveldloop. Ook nu nemen de scholen liever het zekere voor het onzekere en zijn er ook dit schooljaar geen toeschouwers, attracties, springkastelen, sportbeurs met sportclubs uit Heusden-Zolder, … maar wel veel loop- en spelplezier in de eigen schoolbubbel.

Elke school organiseert zelf een veldloopvorm en Team Sport staat paraat met onder meer medailles en diploma’s. Zo organiseerde VLS Berkenbos deze voormiddag een foute veldloop, waarbij zowel leerlingen als leerkrachten in een knotsgekke outfit het beste van zichzelf gaven. Op het einde van de dag ging iedereen naar huis met een echt AAP & NEL loopdiploma.

Ook de sportbeurs krijgt een andere invulling. Onze collega’s van Sport stelden een sportbeurspakket samen dat scholen kunnen ontlenen. Hierin zitten vernieuwende en toffe spellen waarmee de leerlingen zich tijdens de LO-lessen kunnen uitleven. Indien mogelijk, brengen enkele sportclubs uit onze gemeente tijdens de uitleenperiode ook een bezoekje aan de school en geven ze initiatielessen. Veel sportplezier en zet je beste beentje voor!
Info: Team Sport – 011 80 80 80