zaterdag 25 september 2021

Rachelle Ruymen mag vandaag 100 kaarsjes blazen

Rachelle werd geboren op 25 september 1921 te Nieuwerkerken -Schelfheide.
WZC “Hof ter bloemen” heeft nu zijn allereerste eeuweling!
Rachelle komt uit een groot gezin van 6 kinderen. Ze waren met 4 meisjes en 2 jongens. Zij kon wat studeren maar het was ook werkendag  en mee de velden op zoals het in die tijden was. Het gezin was erg hecht. Zelf heeft Rachelle 1 dochter, 2 kleinkinderen en al 4 achterkleinkinderen. Rachelle was getrouwd met Frans  (overleden in 1998). Haar man was een rijkswachter. Eerst woonde het koppel te Beringen, maar later zijn ze verhuisd naar Houthalen.
Rachelle kon er van genieten als alles piekfijn in orde was in huis. Ze is een hele nette vrouw. Alles stond altijd mooi klaar. Daarnaast is Rachelle altijd een heel creatieve dame geweest. Zo heeft ze namelijk op latere leeftijd een diploma beeldhouwkunst behaald. Ze volgde 6 jaar lang lessen op de gemeentelijke Academie Meylandt. Niet enkel beeldhouden had Rachelle stevig onder de knie. Zo kon ze ook enorm goed kant klossen, borduren en deed ze in keramiek. Regelmatig werden er tafellakens geborduurd, maar ook eigen kleding gemaakt. 

Rachelle vond het belangrijk dat haar dochter (enigste kind) deze stiel ook onder de knie kreeg.
Zo hielp ze dochter Lori dagelijks een halfuurtje met breien, haken en naaien. Lori is haar moeder dankbaar dit haar te hebben geleerd.
Naast artistieke hobby’s was Rachelle ook erg sportief!!!
Zo deed ze aan turnen om in conditie te blijven of ging ze wandelen met haar hondjes. Nu is Rachelle al een tijdje bij ons in WZC Hof ter Bloemen. Ze was 1 van de eerste bewoners. Rachelle kan nog dagelijks genieten van een potje pudding of een stukje taart. Dit tovert nog steeds een glimlacht op haar gezicht. En Rachelle heeft nu 2 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen waar ze heel fier op is.
Rachelle, wij hopen dat je nog lang mag genieten, hier samen met ons en je lieve familie! Veel succes nog en alvast proficiat met je 100ste verjaardag!