zondag 26 september 2021

24 Hours of Zolder => afsluiter met al de podia foto's

Een geslaagde 24 uren in Zolder, iedereen tevreden en er word weer uitgekeken naar volgende editie.
Dank aan Joseph Bams voor deze foto's

Gilles Magnus: “Het is een onverhoopte zege omdat we vroeg in de wedstrijd al tien ronden verloren na een probleem met een waterpomp. We zijn er echter blijven in geloven en hebben gestreden en deze zege is het bewijs dat je nooit mag opgeven. Ik ben het team en de partners erg dankbaar voor alles wat er deze week gepresteerd is.”

Porsche en BMW in GT en toerisme
De zeges in GT en Toerisme waren enerzijds voor de familie Redant en Glenn van Parijs in de Red Ant Porsche 992 GT3 Cup en anderzijds voor de families Van Rompuy en Qvick in de VR Racing BMW M2. In TB tot slot was de familie Paque, samen met William Godefroid in de Speedlover Porsche Cayman de sterkste van het lot en in GTB won nieuwkomer Xwift Racing Events met de BMW 325i van Decnijf-Peelman-Lambregs-Willems-Reyckaert.

Bert Redant (Red Ant Racing): “Ik ben uiteraard heel blij met deze zege, samen met mijn zonen en Glenn. Ons team groeit en met deze overwinning bewijzen we op nationaal niveau zeker ons mannetje te staan.”

Pieter Denys (Xwift Racing Events): “Als nieuwkomer hebben we een zege op zak en vooral veel zin om terug te komen en nog beter te doen, als het kan weer met ondernemers die kennis maken met deze mooie sport.”

Met 33 wagens aan de start, net geen 30 aan de finish, mooi weer en leuke gevulde tribunes, was dit een mooie eerste editie na de crisis die we stilaan hopen achter ons te laten. Afspraak volgend jaar voor wat toch een echte Belgische klassieker is.

Harry Steegmans (AD Circuit Zolder): “Het was gezien de situatie waar iedereen samen is uitgekomen, een zeer mooie editie, die zeker het startschot moet zijn van enkele mooie jaren. We zijn zeer tevreden met de opkomst en we kijken nu al uit naar de volgende editie, maar ook naar de meeting van de Europese Nascar over exact twee weken.”