maandag 16 augustus 2021

""Op de Heusdense Voort "" Leopold Vogels

"" Koersel, l8 november 1887 - +Heusden, l6 mei 1979
Hij was weduwnaar van Maria Catharina Philomena Lekens (+ 15 december 1920)
Hij huwde op 26 juni l92l met Maria Rosalia Custers ('Heusden, l4 januari 1892 - +Voort, 30 november 1955).

Hij was medeoprichter van de ziekenkas, onderlinge Bijstand in Heusden en 18 jaar lang gemeenteraadslid van Heusden. Hij was de voorzitter van de Sint Willibrordus boogschuttersgilde  en ere voorzitter van de OLV Gilde. Zo was Leopold ook medeoprichter van het verbond der boogschuttersgilden  van het Gewest Beringen.  Leopold was ook actief in het openbare en verenigingsleven. Polleke zoals hij werd genoemd was de zoon van Petrus Henricus Vogels en Octavia Leyssens. Hij was landbouwer en in 1931 is hij in de steenkoolmijn gaan werken. Zo werkte hij in de mijnen van Luik, Zolder en Beringen. En dit combineerde hij met de werken op de boerderij. 
Het koppel woonde in de Voortstraat en het gezin telde 5 kinderen  Cyrillus, gehuwd met Maria Lemmens; Henri, gehuwd met Jeanne Beutels; Yvonne werd kloosterzuster van Don Bosco in Jette; Frans, gehuwd met Angèle Vos; Julia, gehuwd met Frans Put.  

Uit het boek ""De Voort op "" dat nog steeds verkrijgbaar is bij Maurice Mues KLIK HIER en je kan hem contacteren via zijn Faceboek account.