zaterdag 19 juni 2021

Marcel Gijbels is overleden

De website www.bolderberg.be laat ons het volgende bericht toekomen dat Marcel Gijbels overleden is 
Gisteren vrijdag is onze Marcel, Gijbels, van ons heen gegaan en op 83-jarige leeftijd sloot hij zijn boeiend en imponerend leven af in het bijzijn van zijn familie.
Een Bolderbergs monument wijd en zijd gekend, deed alles, rechtdoor, voor zijn dorp. Als jonge meester was hij streng maar rechtvaardig. Niet lang daarna werd hij jarenlang schoolhoofd en stak veel energie in onze school zoals ze nu is.
Ondertussen voetbalde hij, richtte hij de 1ste dorpsraad van H-Z op waarmee Marcel op zijn rechtdoor-rechtaan ons dorp beter deed worden en hij menige politieke kronkel deed rechttrekken. Als voorzitter volleybal, ik heb hem persoonlijk goed gekend toen ik hier speelde, leidde hij ons naar successen. Het was uniek in deze sportwereld, maar voor Marcel moesten we het met eigen talent en dorpsmensen doen. Hij had zijn principes...

41 jaar leidde hij de dorpsraad, tot hij 3 jaar geleden de fakkel doorgaf aan ondergetekende. Als geburen hadden we regelmatig gesprekjes over allerlei zaken.
Ik vergeet hier uiteraard nog zovele dingen, maar met het grootste respect nemen we afscheid en zal hij ons doen en laten verder stilletjes volgen...
Dag Marcel, goeie vriend, veel respect voor jou...
Vanwege de ganse dorpsraad
Ludo Steemans
Voorzitter dorpsraad & de redactie bolderberg.be LS