vrijdag 11 december 2020

werken aan de opbouw nieuwe school Beekbeemden gaan nu goed vooruit


Gisteren was er heel wat bedrijvigheid met werken voor de opbouw nieuwe school Beekbeemden. Er kwamen enkele vrachtwagens aanrijden voor het brengen van materialen zoals onder andere ijzers voor de funderingen te maken. Maar ook de betonmixers kwamen geregeld toe want als men die betonpalen aan het plaatsen is dan is er natuurlijk ook veel beton nodig. De paal is een grond verdringende schroefpaal er wordt dus geen grond opgehaald maar alles wordt in de grond verdrongen. Als de boor op diepte is wordt er beton gestort in de boorbuis en dan wordt hij teruggeschroefd.. Dan als het machine een andere plaats begint te boren moet de werkman er de wapening in de paal voorzien om de verbinding te maken met de vloerplaat.

Maar zo waren ze gisteren ook al gestart met de grond rond die eerder geboorde palen weg te graven zodat men beter aan de uitstekende ijzers andere ijzers kan vlechten Die palen zitten om en bij de 7 m in de grond en als alles geboord is dan kan men al deze palen met de betonijzer aan elkaar koppelen om nadien een betondek aan te brengen.

De firma voor de palen te boren is vandaag nog actief en als ze te veel hinder hebben van het slechte weer zullen ze de extra dag op maandag ook nog boren. Een nadien komen ze einde januari 2021 terug om aan de andere zijde net hetzelfde te doen. Maar daar moet eerst nog het puin geruimd worden en de kelderverdieping verwijderd worden. Met veel dank aan RB Fotografie