donderdag 3 december 2020

Sint en pieten bezoeken de Sint-Jan Berchmansschool in Viversel

Naar jaarlijkse gewoonte bezoeken de Sint en zijn pieten, de woensdag voor 6-12, de SJB school in Viversel. Ook dit jaar, maar natuurlijk deze keer net iets anders. Gelukkig gaat de Sint mee met zijn tijd. 

Vandaag was hij virtueel, interactief aanwezig in iedere klas. In werkelijkheid zat hij op zijn bureau aan de pc met webcam. Hij werd bijgestaan door zijn (bubbelcontact) piet. De Sint hoorde en zag op zijn scherm de klas, en de klas hoorde en zag op zijn beurt de Sint op hun smartbord. 

De pieten waren ook aanwezig op school. Ze speelde op de lege speelplaats voetbal, en klopte langs buiten op de ramen van de klassen. We vernamen ook dat ze tijdens de videochat van de Sint regelmatig voorbij het raam van de Sint zijn bureau liepen. Dat leverde dus hilarische beelden op. De Sint en de pieten hadden ook snoep voor iedereen meegebracht. Maar deze voorverpakte snoeppakketjes moesten nu door de leerkrachten verdeeld worden, i.p.v. door de pieten. Met dank aan de leerkrachten van de school voor de leuke foto´s van een geslaagde dag.Dank aan Ronny Swinnen voor deze info en foto's