vrijdag 30 augustus 2019

Brandweer H|Z neemt cheque van €28.000 in ontvangst


“Vandaag 30 augustus werd bij de brandweer de opbrengst kenbaar gemaakt van verschillende benefiet -en steunacties. Deze acties kwamen er na het drama dat in Beringen plaatsvond en waarbij 2 brandweermannen (Chris en Benni) het leven lieten en één zwaargewond werd (Arno).

Op de brandweer overhandigde Tine Berrevoets een cheque van 21600 € aan de vriendenkring van de brandweer. Dit was de opbrengst van o.a. de crowdfunding van bedrijven en spaarpotjes in de winkel. De actie van frituur Cité, die Omer en zijn team hadden opgezet, bracht 2200 € op en ook de zakjes ‘snoepgoed’ van bakkerij Schreurs verkochten als zoete broodjes volgens zaakvoerders Roel en Charlotte. Zij tikten de rekening verder aan met 1000 € en zo kon men voorlopig afsluiten op 28.000 €.

De brandweerpost te Heusden-Zolder wenst uitdrukkelijk alle organisatoren van grote en kleine acties, alle mensen die een bijdrage deden, en iedereen die op eender welke manier zijn steun betuigde tijdens de afgelopen weken te bedanken. Op de brandweer waren ze oprecht getroffen door de vele blijken van steun en medeleven.

Het geld zal verdeeld worden tussen de families van de overleden brandweermannen Chris en Benni en de gewonde Arno.”
Op de foto van links naar rechts: Kapt. Werner van Kerckhove, sectorcommandant, Omer Aydemir, zaakvoerder frituur cité, Charlotte en Roel Vanoppen, zaakvoerders bakkerij Schreurs, Kapt. Bert Ceyssens, voorzitter vriendenkring brandweer HZ, Tine Berrevoets, zaakvoerder Berrentec. Met veel dank aan Bart Claes voor deze tekst en foto