woensdag 3 juli 2024

Persbericht PZ H|Z =>Voertuig in beslag genomen

Gisteren hebben onze mensen de handen weer vol gehad na de wedstrijd Turkije – Oostenrijk op het EK Voetbal. De Turkse supporters waren door het dolle heen en er werd massaal gevierd in Heusden – Zolder. De meeste supporters bleven van de rijbaan af en er kon nog steeds verkeer doorrijden, maar op een gegeven ogenblik hebben we weer moeten ingrijpen en de rijbaan afsluiten. De druk van de menigte werd te groot en regelmatig kwamen er mensen op de rijbaan terecht. Onze agenten hebben meermaals mensen aangesproken achteruit te gaan maar het was dweilen met de kraan open.

Verschillende voertuigen reden al claxonnerend, al dan niet gedecoreerd met vlaggen, voorbij. Af en toe hing nog een passagier uit het raam te juichen. Er ontstond ook een lange file en in die file hebben verschillende bestuurders ook meermaals nutteloos gas gegeven om de supporters op te hitsen.

Er zijn opnieuw 28 boetes uitgeschreven voor onverantwoord rijden, hinderen en in gevaar brengen van andere weggebruikers en ook geluidsoverlast door claxonneren. Een bestuurder zag zijn auto in beslag genomen worden nadat hij op onverantwoorde manier zijn snelheid opdreef op de uiterst drukke Koolmijnlaan en wegstoof aan hoge snelheid terwijl hij verschillende kruispunten met voorrang van rechts negeerde. De 29j mannelijke bestuurder uit Scherpenheuvel zijn rijbewijs werd ook voor 15 dagen onmiddellijk ingetrokken. Hij zal zich later voor de rechtbank moeten verantwoorden.