maandag 8 juli 2024

Nieuwe voorzitter verbroederingscomité op verkenning in H|Z omgeving.

Vergrijzing, ook in de partnersteden van Heusden-Zolder is dat niet anders. Na een langere periode van inactiviteit willen de partnersteden van Heusden-Zolder de vriendschapsbanden terug aantrekken. Toby Klaholz is dit weekend op bezoek en wil onze gemeente en omgeving beter leren kennen. Uiteraard is dit dan ook de gelegenheid om onze troefkaarten op tafel te leggen. Ludo Gijbels loodste onze gast langsheen de Highligts in onze gemeente. CIRCUIT-ZOLDER, BOVY, ZDLF, LINDEMAN, De Blokhut, ect. Vertrekplaats en aankomstplaats was kasteel Meylandt. 

Gisterenavond sloten we af met een rondje in de Blokhut , één geschenk aan onze gemeente van de stad Brilon . Heel wat ideetjes kwamen spontaan naar boven. Maandagmorgen zet Toby zijn verkenningsronde verder richting Frankrijk waar Hesdin zijn volgende stop zal zijn. Om af te sluiten zal hij over het kanaal moeten trekken richting Thurso (Schotland) om ook daar zich te vergewissen van de actuele bereidheid de contacten te behouden.

Eind augustus zullen we de burgemeester en diensthoofd van onze Partnersradt Bad Arolsen ontvangen en hem tonen wat onze gemeente allemaal in petto heeft. Op deźe manier willen we de relaties terug opkrikken met onze partnersteden. Dank aan Michel Oyen voor verslag en foto's