zondag 7 juli 2024

N-VA Heusden-Zolder het weekend rond 11 juli de Vlaamse feestdag


Elk jaar viert de N-VA Heusden-Zolder het weekend rond 11 juli de Vlaamse feestdag, en dit jaar was geen uitzondering. De festiviteiten werden traditiegetrouw ingeluid met een fietskroegentocht doorheen heel Heusden-Zolder. De tocht begon bij Guy's Dorpscafé in Bolderberg, waar enthousiaste deelnemers zich verzamelden voor een dag vol plezier en verbondenheid. Het evenement bracht mensen samen, jong en oud, op de fiets langs verschillende kroegen in de gemeente, elk met zijn eigen unieke sfeer en charme.

Het hoogtepunt van de dag was zonder twijfel de traditionele 11 juli viering van de Vlaamse Volksbeweging, georganiseerd door Michael Discart. Deze viering vond normaal gesproken plaats bij Michael thuis in Boekt, maar door het groeiende aantal deelnemers werd dit jaar besloten om uit te wijken naar het Kuipershof in Heusden. De verhuizing bleek een schot in de roos, want de ruime locatie bood plaats aan alle aanwezigen en creëerde een feestelijke sfeer.

Michael Discart, bekend om zijn passie voor de Vlaamse zaak, hield een bevlogen toespraak waarin hij de nadruk legde op de urgentie van confederalisatie van enkele departementen. "Het is nu of nooit," sprak hij vastberaden, en hij riep de preformateur op om deze kans met beide handen aan te grijpen. Zijn woorden vonden weerklank bij de aanwezigen, die zich gesterkt voelden in hun streven naar meer autonomie voor Vlaanderen. Met veel dank aan Linda Graulus voor verslag & foto's

Na de inspirerende toespraak werd het feest voortgezet met een heerlijke maaltijd. Er werden frieten met stoofvlees en vidé geserveerd, gerechten die iedereen wisten te bekoren. De geur van versgebakken frieten vulde de zaal en de tafels waren gevuld met gelach en gesprekken.

De combinatie van sportieve activiteit, politieke betrokkenheid en culinaire genoegens maakte deze dag tot een onvergetelijke viering van de Vlaamse feestdag. De N-VA Heusden-Zolder en de Vlaamse Volksbeweging, onder leiding van Michael Discart, hebben opnieuw bewezen hoe sterk de Vlaamse gemeenschap is en hoe belangrijk het is om samen te komen en onze cultuur en waarden te vieren.