maandag 1 juli 2024

De 6de zomerfietstocht van de Fieserbond H|Z


Op zondag 30 juni vond de zesde zomerfietstocht van de Fietsersbond Heusden-Zolder plaats. Dit jaar was de tocht extra feestelijk omdat de Fietsersbond haar vijfjarig bestaan vierde. Ongeveer vijftig enthousiaste fietsers verzamelden zich om 13:30 uur bij de trappen van kasteel Meylandt voor een 35 kilometer lange tocht langs trage wegen en veilige fietspaden.

De dag begon met inspirerende toespraken van voorzitter Paul Coolen van de Fietsersbond en de burgemeester van Heusden-Zolder. Paul Coolen benadrukte de groei en het succes van de Fietsersbond sinds de oprichting in januari 2019, en bedankte de diverse partners en vrijwilligers voor hun bijdrage. De burgemeester feliciteerde de Fietsersbond met hun jubileum en prees de uitstekende samenwerking tussen de bond en de gemeente.

De tocht startte officieel toen Julien het startteken gaf met een antieke bel. De route leidde de fietsers langs trage en veilige wegen van de gemeente, met een pauze halverwege voor verfrissingen. Ondanks de dreigende wolken bleef het de hele rit droog. Rond 17:00 uur eindigde de tocht weer bij kasteel Meylandt, waar deelnemers konden genieten van een nadrink in de blokhut. Hier werden ook wafeltjes en speciale fietsplaatjes aangeboden.
De zesde zomerfietstocht was een groot succes en benadrukte het belang van veilig en duurzaam fietsen in Heusden-Zolder. De Fietsersbond kijkt tevreden terug en heeft al plannen voor toekomstige activiteiten om de fietscultuur in de gemeente verder te versterken. Met veel dank aan Robin Put voor het verslag en de mooie foto's