maandag 1 juli 2024

Cafe 't Kuipke vestigt alweer een record!


Na het langstdurende pooltornooi, vestigen ze nu een nieuw record. Dagelijkse terugkerende ouderdomsdekens, verzamelen ook, zonder evenementen in 't Kuipke!

Waarschijnlijk een nieuwe categorie, wat in het beroemde boek van Guinness moet verschijnen. Het zou dan gevestigd moeten zijn in Zolder Centrum.

Op een gegeven moment, telden we 643 levensjaren samen, gedeeld door 8 personen over twee tafels. Kameraden die regelmatig afspreken aldaar. En dat op een doordeweekse dag! Zonder evenement! Geen gratis taart bij de koffie! Gewoon gezonde doordeweekse gasten.

Op hun gezegende leeftijd, genieten ze dan van elkaars verhalen, met een fleurig haantjesgedrag en veel gelach. Tot jolijt van de rest van de aanwezigen. Rusthuis Bloemelingen in dan wel vlakbij. Het is zeker, in hun goede gezondheid en levenslust, nog niet aan hun besteed!

Tegenwoordig kan je in hun stamcafé ook Lotto en aanverwanten spelen, geheel onnodig. Deze personen zijn gelukkig met 'hun' vriendenkring, in goede gezondheid, die geen rusthuis nodig hebben. Geen dure vakanties meer ondernemen, en met hun verhalen, bibliotheken kunnen vullen.

En elk verhaal, is een verrijking. Aan amusatie en kennis. Voor jong en oud. Een record wat niet lang zal staan, als dat een categorie wordt over de wereld heen. Ondertussen heeft het wel effe in Zolder Centrum gestaan. ! (TS)