maandag 10 juni 2024

Unieke social ride met Lotte Kopecky in Heusden-Zolder,

Morgen staat gemeente Heusden-Zolder in het teken van een bijzondere wielerervaring. Een gloednieuw vrouwenpeloton krijgt de kans om samen te rijden met niemand minder dan Lotte Kopecky, de kopvrouw van het Belgisch wielrennen. Deze social ride markeert het hoogtepunt van de lessenreeks ‘Women on Wheels’, een initiatief dat erop gericht is om het aantal fietsende vrouwen in de gemeente uit te breiden en samen te brengen in een community. In september staat het EK Wielrennen op de agenda, met Heusden-Zolder als startlocatie. Ter voorbereiding hierop en om meer vrouwen aan te moedigen om de koersfiets op te stappen, werd de lessenreeks ‘Women on Wheels’ gelanceerd. Gedurende deze reeks, die op 8 april van start ging, hebben de deelneemsters onder begeleiding van gediplomeerde trainers op Circuit Zolder de fijne kneepjes van de wielersport geleerd, zoals remmen, schakelen, in- en uitklikken op de pedalen en fietsen in groep.
                                                         
Als kers op de taart volgt morgen een social ride waarbij de deelnemers zij aan zij kunnen fietsen met Lotte Kopecky. Dit is een unieke kans voor de dames om te leren van en geïnspireerd te worden door één van de topfiguren in het Belgisch wielrennen.

Lotte Kopecky deelt haar enthousiasme over het initiatief: “Het Women on Wheels-project in Heusden-Zolder laat zien wat er mogelijk is als vrouwen de kans krijgen om te leren en te groeien. Het is inspirerend om te zien hoe deze vrouwen, met de begeleiding van de Vlaamse wielerschool, hun grenzen verleggen en hun dromen najagen op de koersfiets. Dit soort initiatieven maken onze wielersport sterker en diverser.”

Het parcours belooft een boeiende rit langs de vele hotspots van Heusden-Zolder. De rensters vertrekken aan Circuit Zolder en passeren iconische locaties zoals kasteel Meylandt, de terril, mijnsite ZLDR MINE en een stukje van natuurgebied De Wijers. De rit wordt begeleid door een volgwagen en politie.

Parcours:
Parcours in Google Maps Google Maps Praktisch:
Start om 18u aan BMX-parcours Circuit Zolder
Bevoorradingsstop halverwege aan ZLDR MINE
Einde voorzien rond 20u30-21u