donderdag 27 juni 2024

THEATERTERRAS Marktplein alles wat je hierover moet weten

zondag 30 juni ’24 | 11u > 18u | Marktplein Heusden-Zolder | gratis toegang

cc MUZE in Heusden-Zolder heeft er een prachtig cultuurseizoen 23/24 opzitten met vele duizenden bezoekers en talrijk uitverkochte voorstellingen.

Om ons publiek te danken én om vooruit te blikken naar 24/25 organiseren we samen met MUZEcafé een feestelijk eindmoment om vervolgens te genieten van enkele weken zomerrust.

Op zondag 30 juni worden het terras van ZLDR Luchtfabriek en het Marktplein omgetoverd tot een feestparadijs.Vanaf 11u start er een ROMMELMARKT georganiseerd door MUZEcafé met ondertussen al bijna 100 standhouders. De rest van de dag beleef je circustheater en rondtrekkende muziekgroepjes in het prachtige decor van de oude steenkoolmijn.

Het jonge volkje kan zich uitleven in het CIRCUSDORP DE SVEN of spurten achter de ZEEPBELLENMOBIEL.  Onze fijne collega’s van de ACADEMIE MEYLANDT zijn van de partij met toffe workshops en geven het startschot van de expo SCHATTEN VAN VLIEG met als thema ‘proeven’.

Ook enkele theatergezelschappen uit de regio Heusden-Zolder staan paraat om hun werking voor te stellen: KREABO, CRESCENDO/DE HEKS VAN VIERSEL, TG MOTUS & MALS VLEES.

Denk daarbij nog een lekker drankje en hapje op het terras van MUZEcafé | Gustos en de sfeer kan écht niet meer kapot…

MUZE stelt het nieuwe cultuurseizoen 24/25 voor met korte live acts van SABIEN TIELS, MARCO CIRONE & PIET DE PESSEMIER.
De NARRENHANDEL presenteert een comedycafé met KEVIN VAN DEN EYNDE, SANDY VAN DER SMISSEN, FRANK GEELEN, MARLIES VERSCHUEREN, PETER HENS & YANNICK NOBEN.

En lachen doe je ook met CIE BALLTAZAR, BAZKLAZ, DE WENKBRAUWERIJ en het kermistheater van DE STIJLE, WANT…
Alle info en speeltijden vind je op www.muze.be
DE STIJLE, WANT… gaat trouwens met pensioen. Deze fijne Hollanders waren vroeger dé hit van het kunstenfestival Circo Paradiso.
Met hun ultrakort en dolkomisch kermistheater komen ze voor de allerlaatste keer naar Heusden-Zolder.
Want na 40 zotte jaren jaar hangen ze hun kostuums welverdiend aan de haak.
Dus als je dit uniek theatertje nog een keer wil beleven, dan is het nu dé ultieme kans.

Het ‘Theaterterras’ is een organisatie van MUZE, lokaal bestuur Heusden-Zolder en talrijke partners met financiële steun van het ‘Belevingsforum’ [cultuur- en toerismeraad]  Met zonnige groet,